Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 31 mai 2008 - Anul XIII, nr. 126 (3807)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Transfer sau transplant?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
A-nceput sezonul de transferări. De fapt, e mai degrabă un presezon (ca la mare, când se oferă locuri de Paşti şi de 1 Mai la nişte preţuri de toată jena) în care se scot pe tarabă mai întâi mărfurile expirate sau second hand (adică ăia pe care-i dăm noi de proşti ca să-i luaţi voi de buni) şi antrenorii. O logică există însă, anume că te apuci de transferat numai după ce ai şi antrenorul care să aibă şi o idee tactică pe baza căreia să dai afară ce îl încurcă şi să-i aduci ce i-ar fi necesar pentru a-şi transpune strategia de joc în practică. Problema e: câţi antrenori cu asemenea idei avem? Şi, dacă-i avem, câţi din ei au tupeul de a-i cere patronului jucătorii de care au nevoie? Şi câţi dintre patroni urmăresc cu adevărat performanţa, astfel încât să-şi angajeze şi antrenor competent şi să-i şi pună la dispoziţie fotbaliştii necesari? Întrebările nu s-au dorit deloc retorice, numai că eventualele răspunsuri în asta le transformă. Luând de bun un model întâmplător de succes, cel al CFR-ului Cluj, se pare că tot mai mulţi pretinşi patroni şi antrenori au început să dea iama în diviziile secunde ale ţărilor cu un fotbal mai breaz, transferând pe bani puţini fotbalişti care la ei acasă valorează încă mai puţin, din moment ce, indiferent dacă au 18, 22 sau 35 de ani, tot în ligile inferioare joacă. Vorbesc, aţi înţeles,despre noua achiziţie a Stelei, unul Tiago şi mai nu ştiu cum. Vine de la echipa lu’ Peşte prăjit (mai bine se orientau către ceva fructe de mare, că în astea sunt experţi portughezii) numită Estrela Amadora. Păi dacă la 22 de ani acesta n-a ajuns măcar la un Sporting (dacă nu la Benfica ori Porto) atunci e clar că aia-i valoarea lui: de locul 8! Cu ăsta speră şi vrea Becali să rupă Europa? Acesta-i omul fără de care tacticile lui Lăcă nu pot fi puse în valoare? Aşa că m-am mai lămurit încă o dată: totul e la plesneală, în ideea că poate o da Domnul o baftă din aia chioară şi ne-om pricopsi cu vreun fenomen încă neobservat de alţii, care tocmai în bătătura noastră o să explodeze. Finalul e ca-n bancul ăla cu Stalin: şi dacă nu, nu!
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Transfer sau transplant?.
 Vizualizări articol: 837 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Transfer sau transplant?0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei