Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 31 mai 2008 - Anul XIII, nr. 126 (3807)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Scenariu repetat

Duduman şi executorul judecătoresc Cezar Ţugui au mai trucat o licitaţie la MES

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sfidare fără nici o jenă. Clanul Duduman pare mai hotărât ca niciodată să pună cât mai rapid mâna pe ceea ce a mai rămas din SC MES SA Suceava, societate care după 1990 a fost condusă în prăpastie de nimeni altul decât Dumitru Duduman.

Deşi bunurile societăţii se află sub sechestru instituit de Direcţia Generală a Finanţelor Publice Suceava pentru datorii uriaşe de peste 6,4 milioane de lei (64 de miliarde de lei vechi), executorul judecătoresc Cezar Ţugui a ignorat cu bună ştiinţă acest lucru şi a organizat două licitaţii pentru înstrăinarea averii muribundei SC MES SA.

Licitaţiile cel puţin dubioase au fost câştigate de firmele lui Duduman tatăl şi Duduman fiul, singurele care au participat, de altfel, la licitaţie. DGFP Suceava a reuşit să anuleze deja una din licitaţii, iar a doua va fi contestată în instanţă zilele următoare.

 

Ieri, la sediul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Suceava trebuia să se desfăşoare licitaţia pentru vânzarea bunurilor mobile aparţinând SC MES SA.

Cu câteva minute înainte de începerea şedinţei de licitaţie, pe faxul DGFP a sosit o înştiinţare din partea executorului judecătoresc Cezar Ţugui, care menţiona că toate bunurile ce făceau obiectul licitaţiei de ieri fuseseră deja vândute pe 15 mai 2008.

Pseudolicitaţia organizată de Ţugui a căzut ca un trăsnet pentru reprezentanţii firmelor sosite la Suceava chiar şi din alte judeţe pentru a participa la licitaţie. În aceste condiţii, DGFP Suceava a fost nevoită să anuleze licitaţia.

„Nu se poate aşa ceva. Totul este premeditat de acest domn Ţugui, care doreşte cu tot dinadinsul să pună beţe în roate organelor de executare fiscală. Dacă era de bună credinţă ar fi anunţat imediat că a ţinut licitaţia din 15 mai, nu în ziua când DGFP organizase licitaţia. Oricum, procesul verbal încheiat de executorul judecătoresc Cezar Ţugui va fi atacat în instanţă pentru că acesta a încălcat grosolan prevederile Codului de Procedură Fiscală”, a declarat Petrică Ropotă, directorul executiv al DGFP Suceava.

 

O pseudolicitaţie cu două firme, a lui Duduman tatăl şi Duduman fiul

Bunurile mobile care trebuiau să facă obiectul tranzacţiei de ieri de la sediul DGFP Suceava au fost vândute în urmă cu două săptămâni de executorul judecătoresc Cezar Ţugui.

Fără să mai mire pe nimeni, la licitaţia din 15 mai 2008 au fost prezente doar două firme, SC Machines&Wood Metal (MWM) SRL Suceava, controlată de Dumitru Duduman şi Andrei Duduman, respectiv SC Ady Logistics SRL Suceava, firmă aparţinând lui Andrei Duduman.

Bunurile mobile au fost scoase la licitaţie în baza unor bilete la ordin emise şi neachitate în a doua jumătate a lunii martie 2008 de către SC MES SA Suceava. Este vorba de 4 bilete la ordin, unul în valoare de 672.312 de lei, altul de 671.182 de lei, al treilea în valoare de 748.681 de lei şi al patrulea de 748.682 de lei.

Singurii licitatori au plătit preţul de pornire stabilit şi au devenit proprietarii a zeci de maşini de alezat şi frezat, găurit, strunguri, poduri rulante sau macarele portante, dar şi a unui autoturism marca Mercedes, cumpărat cu aproximativ 7.400 de lei, inclusiv TVA.

În total, SC MWM SRL Suceava şi SC Ady Logistics SRL Suceava ar trebui să achite ceva mai mult de 600.000 de lei, adică 6 miliarde de lei vechi.

Un preţ ridicol, pentru că numai dacă ar fi vândute la fier vechi, bunurile aparţinând SC MES SA Suceava ar valora de câteva ori mai mult.

 

Pseudolicitaţia din 31 martie 2008, anulată de instanţă

Licitaţia din 15 mai 2008 este o copie fidelă a celei organizate de acelaşi executor judecătoresc pe 31 martie 2008, când a vândut bunurile imobiliare ale SC MES SA Suceava.

Atunci, la licitaţie a participat doar firma SC MWM SRL Suceava, care a adjudecat totul la preţul de pornire, de 11,05 milioane lei (110 miliarde de lei vechi) fără TVA.

DGFP Suceava a contestat această licitaţie, iar Judecătoria Suceava le-a dat câştig de cauză finanţiştilor.

Conform hotărârii instanţei, care poate fi atacată la Tribunalul Suceava cu recurs, „se anulează procesul verbal de licitaţie imobiliară încheiat la data de 31.03.2008 de BEJ Ţugui Cezar în dosarele execuţionale nr. 357/2007 şi 358/2008. Dispune încetarea executării silite efectuată de BEJ Ţugui Cezar în cele două dosare de executare silită. Constată că executarea silită a bunurilor imobile aparţinând debitoarei SC MES SA Suceava se efectuează de către organele de executare fiscale competente în conformitate cu prevederile articolului 136, aliniat 9 din Codul de Procedură Fiscală. Dispune întoarcerea executării prin restabilirea situaţiei anterioare executării silite efectuate de BEJ Ţugui Cezar în dosarele de executare nr. 357/2007 şi nr. 358/2008”.

 

Cezar Ţugui: „Am respectat regulile privind organizarea licitaţiilor”

Întrebat despre cele două licitaţii, executorul judecătoresc Cezar Ţugui a declarat că le consideră corecte.

„Eu am respectat întocmai paşii care trebuie urmaţi pentru organizarea unei licitaţii. Dacă aceste norme nu erau respectate fiţi siguri că licitaţia nu avea loc”, a spus Cezar Ţugui.

Acesta nu a putut explica de ce la licitaţiile organizate de el au fost prezente doar firmele directorului Duduman sau ale fiului acestuia, iar la cea care trebuia să aibă loc ieri la sediul DGFP Suceava veniseră firme chiar şi din alte judeţe.

„Nu ştiu dacă este o întâmplare că au fost prezente doar cele două firme. Eu pot spune doar că am procedat transparent şi am făcut publică organizarea celor două licitaţii, prin afişare la sediul Primăriei, la sediul debitoarei, la instanţă şi la uşa executorului judecătoresc. Mai departe nu este treaba mea să spun de ce nu au venit şi alte firme la licitaţii”, a adăugat Cezar Ţugui.

Executorul judecătoresc şi-a exprimat convingerea că instanţele sucevene vor reglementa cât mai rapid cine trebuie să se ocupe de executări în astfel de situaţii, executorul judecătoresc sau organul fiscal, deoarece până acum acest aspect nu a fost clarificat.

 

Datorii uriaşe acumulate de SC MES SA

Dacă faţă de bugetul de stat datoriile SC MES SA Suceava se ridică la 6,4 milioane de lei, faţă de bănci datoriile sunt chiar mai mari, de ordinul a 6,6 milioane de lei.

În total, firma are de plătit peste 17 milioane de lei, aici fiind incluşi şi diverşi furnizori lăsaţi cu buza umflată de managerul Dumitru Duduman, printre care şi parteneri din Italia.

Practic, SC MES SA Suceava îşi trăieşte acum ultimele zile, iar cel care a dus-o în prăpastie, Dumitru Duduman, urmăreşte prin toate mijloacele să pună mâna pe clădiri, terenuri şi utilaje, adică pe o avere colosală, dacă ţinem cont de valoarea de piaţă actuală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Duduman şi executorul judecătoresc Cezar Ţugui au mai trucat o licitaţie la MES.
 Vizualizări articol: 3329 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Duduman şi executorul judecătoresc Cezar Ţugui au mai trucat o licitaţie la MES5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Revolutie ! trimis de
(31 mai 2008, 11:10:52
Unde sunt sindicatele (si sindicalistii) care in 1990 au preluat puterea si conducerea la MES ? , ......... si au adus-o in situatia de azi !
1.1  RE: Revolutie ! trimis de
( 1 iun 2008, 00:12:05
duduman e un tzaranoi cu ochi de peste si poarta pantofi cu toc pt.ca e piticanie lacoma si murdara. de vina sunt pacalicii ce l-au ales si sustinut. cit despre umflatul de tugui..asta a luat-o razna dupa 90(inainte era baiat fain) nu mai poate fii oprit de nimeni pt.ca sarantocu s-a ajuns.
2.   Teapa trimis de
(31 mai 2008, 13:14:41
Dudu,daca reusesti sa fentezi fiscul si sa mergi mai departe esti baiat destept.Dar nu-ti bate joc de oamenii care te-au ajutat.Au imprumutat bani pentru tine si acum le intorci fundul.Muncesc pentru tine in Germania si nu le dai macar salarul de mizerie.De PASTI unii nu au avut ce sa puna pe masa.Nu ai dat la MES salariile pe ianuarie,iar la MWM pe aprilie.La fel si bonurile de masa.Si mai spui ca esti credincios!RUSINE!!!
3.   Tugui trimis de
(31 mai 2008, 14:57:46
chiar nu are nimeni ac de cojocul lui Tugui, am mai scris dar vad ca parchetul sau politia nu se sesizeaza.
4.   Teparii trimis de
(31 mai 2008, 16:56:12
dudu cum ai prostit 200 de oameni sa impumute bani pt mes incearca si pt mwm poate iti merge. bafta!
5.   Tugui trimis de
(31 mai 2008, 19:13:20
tugui a avut relatii si cu starmod
6.   Dudu trimis de
( 1 iun 2008, 09:47:51
atata timp cat dudu e inconjurat de mancatorii de caca gen Ionel O.sau fostii Maciuca,Pavel,analfabeta de Emilia care au primit cate un sut in****pe buna dreptate si nu are grija de oamenii care intr-adevar muncesc poate sa castige 1000 de licitatii
7.   Gind inteligent trimis de
( 1 iun 2008, 23:10:50
poate fi adevarat ca domnul duduman a voit sa cistige si prin moduri mai putin corecte licitatia pt.mes.ma gindesc ca e bine asa decit alte variante ex;vinzarea la fier vechi a masinilor,sau vinzarea catre alte societati; ginditiva ca la suceava industria mai are putin ;viitorul economic sanatos a fost si va fi productia,nu putem sta toti in bazar,ziaristi care nu/si vad birna din ochi[ei se cred corecti dar in ziua de azi ei vind vorbe goale pe bani multi] daca am face toti ca ei cine ar munci in tara asta .domnilor ziaristi fiti va rog un pic inteligenti [prosta o gasim la tot pasul.
7.1  RE: Gind inteligent trimis de
( 2 iun 2008, 00:22:02
Adica daca inteleg eu bine, tu in calitate de GOSPODAR ce esti iti doresti productie. Foarte bine, sa cumpere unul care stie sa faca productie. Duduman a demontrat in vreo 15 ani ca habar n-are sa faca productie. A demolat tot sistemul de asigurare a calitatii, foloseste doar materiale neverificate, lucreaza cu un coeficient de utilizare nepermis de mic, tehnologii ioc si vinde produsele pe 2 lei legatura, tragandu-si la fiecare vanzare comision. Nu-si plateste muncitorii, ba i-a mai si prostit sa faca credite in banci sa-i dea lui banii sa redreseze unitatea. Cu alte cuvinte Duduman nu a dovedit decat incompetenta profesionala si inconstienta in a se juca cu destinele unor oameni. Un mic Ceausescu care se crede Dumnezeu. Ajunge! Sa se joace cu banii lui si cu destinele odraslelor lui daca vrea. Iar daca nu se va gasi un altul sa faca productie sanatoasa acolo, atunci mai bine sa se demoleze totul si sa se arunce la fier vechi ce a mai ramas, dupa ce MES isi va plati datoriile.
8.   CERERE trimis de
( 1 iun 2008, 23:37:34
drepturile salariale cand ne le dati dudumanilor poate avem si noi nevoie sa mancam si plati datoriile sau vreti totul numai pentru voi RUSINE ,RUSINE RUSINE oameni fara de DUMNEZEU pentu ce mai mergeti la biserica

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei