Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 mai 2008 - Anul XIII, nr. 121 (3802)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Proprietarii exploataţiilor comerciale de porci vor suporta costurile de identificare a animalelor

Luni, 26 Mai 2008 (15:57:59)


Proprietarii exploataţiilor comerciale industriale de porci vor suporta costurile de identificare şi înregistrare a animalelor, cheltuieli acoperite în prezent de la bugetul de stat, potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă elaborat de Autoritatea Veterinară.
  "Modificarea propusă de proiect este că fermele comerciale industriale de porci vor suporta singure cheltuielile de identificare, pentru degrevarea bugetului şi simplificarea procedurii", au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţi ai Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Exploataţiile comerciale industriale de porcine sunt ferme înregistrate sau autorizate sanitar-veterinar, care respectă normele de biosecuritate, iar porcii sunt sacrificaţi în abatoare autorizate.

"Aplicarea mărcilor/crotaliilor auriculare şi înregistrarea suinelor din exploataţiile comerciale industriale de porci se efectuează de către proprietar (...) Cheltuielile care survin pentru identificarea şi înregistrarea suinelor din exploataţiile comerciale industriale vor fi suportate de către proprietarii acestora", se arată în proiectul de act normativ.

Pentru alte categorii de exploataţii de porci (de exemplu gospodării), cât şi pentru exploataţiile de ovine şi caprine, sunt suportate de la bugetul de stat costurile de achiziţie a crotaliilor, plata manoperei medicilor veterinari, organizarea identificării, crearea bazei de date şi a registrelor.

Potrivit informaţiilor de pe site-ul Autorităţii Veterinare, până în prezent au fost identificate 17,2 milioane de porcine, 2,1 milioane de caprine şi 20,8 milioane de ovine.

Identificarea animalelor condiţionează acordarea de subvenţii. Crescătorii nu pot primi bani pentru animalele neînregistrate şi neidentificate, iar circulaţia acestor animale este interzisă.

Proprietarii care refuză să înregistreze şi să identifice animalele vor primi o amendă de 2.000-3.000 de lei, în timp ce circulaţia suinelor, ovinelor şi caprinelor neidentificate este sancţionată cu 7.000-8.000 de lei, potrivit proiectul de act normativ. Sumele din proiect sunt mai mari decât cele prevăzute de legislaţia în vigoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proprietarii exploataţiilor comerciale de porci vor suporta costurile de identificare a animalelor.
 Vizualizări articol: 419 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proprietarii exploataţiilor comerciale de porci vor suporta costurile de identificare a animalelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei