Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 mai 2008 - Anul XIII, nr. 121 (3802)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PSD cere MECT eliminarea subiectelor care nu sunt în programă la limba română de la bacalaureat

Luni, 26 Mai 2008 (14:14:29)

Vicepreşedintele PSD Ecaterina Andronescu a solicitat, luni, într-o conferinţă de presă, Ministerului Educaţiei să scoată dintre subiectele anunţate pentru proba de limba română, oral, la examenul de bacalaureat, pe acelea care nu au legătură cu programa parcursă de elevi.
  Conform vicepreşedintelui PSD Ecaterina Andronescu, subiectele anunţate pentru proba de limba română, oral, la examenul de bacalaureat, includ texte din afara programei şcolare, precum Raportul Tismăneanu sau Pactul pentru Educaţie.

Andronescu a arătat că acest tip de subiecte nu au legătură cu programa de învăţământ, ea acuzând în acest sens politizarea excesivă a învăţământului, concretizată în cursul actualei guvernări.

Vicepreşedintele PSD a precizat, totodată, că ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, a fost invitat, miercuri, la ora 11.00, la Comisia de învăţământ din Camera Deputaţilor, pentru a explica de ce s-a ajuns la această situaţie şi pentru a corecta subiectele în cauză.

Andronescu a cerut, totodată, explicaţii Ministerului Educaţii în legătură cu modalitatea de constituire a comisiei de profesori care a elaborat subiectele de examen respective.

"De ce Ministerul Educaţiei nu a elaborat standardele de evaluare a competenţelor ca să avem un proces de evaluare corectă pe tot parcursul ciclului şcolar?", a întrebat retoric Andronescu.

Vicepreşdintele PSD a mai solicitat ministrului Educaţiei să discute cu toţi inspectorii şcolari, care, la rândul lor, să discute cu directorii de şcoli pe subiecte legate de siguranţa în şcoli, actele de violenţă şi promovarea non-valorilor la nivelul şcolilor.

Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului consideră criticile aduce subiectelor pentru proba orală la limba şi literatura română a examenului de bacalaureat denigratoare pentru conducerea ministerului şi motivate de interese politice.

Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului (MECT) a răspuns, vineri, într-un comunicat de presă, criticilor apărute în presă în legătură cu balaureatul din acest an, "în scopul de a evita prejudicierea bunului mers al acestui examen şi confuzia în rândul elevilor care se pregătesc pentru susţinerea lui".

Ministerul se referă la atacurile "unui grup de interese politice": Cătălin Croitoru (membru al Partidului Democrat - Liberal şi lider al Federaţiei Educaţiei Naţionale), Ştefan Vlaston (preşedintele organizaţiei "EDU CER") şi Florina Rogalski (autor de manuale), dar şi Gheorghe Rădulescu (Asociaţia "EDU CER") şi Mihaela Gună (din partea Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi).

"Aceste persoane şi-au împărţit teme de atac şi denigrare a demnitarilor şi a Ministerului Educaţiei, dar şi a celor 900 de cadre didactice care au participat la elaborarea subiectelor pentru examenul de bacalaureat", se arată în comunicatul ministerului.

De asemenea, comunicatul explică introducerea în programa de examen a unor texte nonliterare, despre Uniunea Europeană.

În prezent, 239.727 de elevi sunt înscrişi în clasa a XII-a în învăţământul preuniversitar de stat, fiind aşteptaţi să participe la examenul de bacalaureat din 2008. Acestora li se adaugă elevii din învăţământul particular, precum şi cei proveniţi din seriile anterioare, care doresc să promoveze examenul de bacalaureat în acest an.

Prima sesiune a examenului de bacalaureat din anul 2008 este programată între 23 iunie şi 9 iulie, iar a doua, între 18 august şi 1 septembrie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD cere MECT eliminarea subiectelor care nu sunt în programă la limba română de la bacalaureat.
 Vizualizări articol: 406 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PSD cere MECT eliminarea subiectelor care nu sunt în programă la limba română de la bacalaureat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei