Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 mai 2008 - Anul XIII, nr. 114 (3795)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Stolojan:Parlamentul trebuie să decidă începerea urmăririi penale a demnitarilor acuzaţi de corupţie

Duminică, 18 Mai 2008 (15:22:48)

Prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan a declarat, duminică, în Baia Mare, că Parlamentul trebuie să decidă începerea urmăririi penale în cazul actualilor şi foştilor miniştri care sunt acuzaţi de fapte de corupţie, dacă România nu vrea "să se facă de râs" în Europa.
  Stolojan a afirmat că România şi-a asumat mai multe angajamente în faţa Uniunii Europene, în ce priveşte stâpânirea fenomenului de corupţie, iar modul în care se desfăşoară lucrurile riscă să afecteze imaginea ţării, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Ne facem de râs în Europa cu comisia parlamentară care trebuie să analizeze actele de corupţie ale miniştrilor şi foştilor miniştri pe numele cărora există dosare. A început un circ şi acum toată lumea îşi dă cu părerea despre gradul de vinovăţie al unuia sau altuia", a declarat Theodor Stolojan.

Stolojan a spus că un demnitar, într-un stat democratic, trebuie să poată ajunge în Justiţie ca să îşi susţină cauza şi să îşi dovedească nevinovăţia.

"O asemenea comisie nu poate da decât un singur verdict: începerea anchetei penale. Orice altă decizie ne umple de ruşine şi îi pune o ştampilă pe frunte celui aflat în cauză pentru toată viaţa, pentru că riscă să fie suspectat de acte de corupţie în cazul unei hotărâri de neîncepere a urmăririi", a afirmat Stolojan.

DNA a cerut Senatului aviz pentru declanşarea urmăririi penale împotriva ministrului Municii, Paul Păcuraru, iar Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a cerut tot acestui for legislativ aviz pentru declanşarea urmăririi penale împotriva lui Codruţ Şereş, fost ministru al Economiei, în două dosare.

Preşedintele Comisiei juridice a Senatului, Norica Nicolai, a declarat, miercuri, că senatorii care cercetează cazurile Paul Păcuraru şi Codruţ Şereş vor propune o soluţie plenului, şi nu se va proceda ca la Camera Deputaţilor, unde comisia a lăsat plenul să decidă.

"Categoric nu vom aplica aceeaşi procedură ca la Camera Deputaţilor. Noi vom face un raport, ne vom spune opinia despre cauze şi vom informa plenul în cunoştinţă de cauză. Va fi un punct de vedere unitar, care se va lua prin vot. Am hotărât ca fiecare membru să voteze în secret, şi să dezbatem conţinutul raportului pe puncte, respectând procedura parlamentară", a declarat Norica Nicolai, referindu-se la faptul că, marţi, Comisia specială a Camerei a adoptat un raport prin care solicită plenului să se pronunţe asupra cererii DNA de începere a urmăririi penale a lui Miron Mitrea.

Ea a precizat că soluţia Comisiei juridice va fi supusă votului plenului Senatului, care va lua o decizie privind începerea urmăriii penale a lui Paul Păcuraru şi Codruţ Şereş.

"Vom propune plenului o soluţie, pentru că această comisie nu ia o decizie, ea propune plenului o soluţie iar Senatul, prin vot secret, va vota dacă începe urmărirea penală a celor doi miniştri", a explicat aceasta.

Norica Nicolai a mai anunţat că membrii Comsiei juridice au finalizat de studiat dosarul lui Paul Păcuraru, în cadrul şedinţei de luni urmând a se decide dacă se va promova o decizie şi se va înainta soluţia plenului înainte de alegeri.

Ea a mai spus că tot luni, în plenul comisiei, se va decide dacă ministrul Paul Păcuraru va fi chemat la audieri.

În privinţa dosarului lui Codruţ Şereş, Norica Nicolai a afirmat că membrii Comisiei juridice au început studierea documentelor din acest dosar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Stolojan:Parlamentul trebuie să decidă începerea urmăririi penale a demnitarilor acuzaţi de corupţie .
 Vizualizări articol: 418 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stolojan:Parlamentul trebuie să decidă începerea urmăririi penale a demnitarilor acuzaţi de corupţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei