Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 mai 2008 - Anul XIII, nr. 114 (3795)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Steaua Bucureşti a câştigat Cupa României la handbal masculin

Duminică, 18 Mai 2008 (13:16:36)

Campioana Steaua Bucureşti a câştigat, duminică, în cadrul turneului de la Brăila, Cupa României, după ce a dispus, în finală, de vicecampioana HCM Constanţa, cu scorul de 33-32 (12-12, 26-26, 30-30), meciul având nevoie de două runde de aruncări de la 7 metri pentru departajare.
  Meciul a fost echilibrat, fiecare echipă conducând cu maxim trei goluri, dar pigmentat cu nervozitate datorită mizei. Finalul a fost încins, după ce HCM Constanţa, care dominase repriza secundă, a fost egalată de campioni, 21-21 (min. 51), după o reuşită pe contraatac a centrului Mazilu. În ultimele minute ale finalei cele două echipei au mers "cap la cap". HCM Constanţa a reuşit să se detaşeze la două goluri, 24-22 (min. 53) şi 25-23 (min. 57), dar a fost din nou egalată, 25-25 (min. 58). Cu 30 de secunde înainte de expirarea timpului regulamentar de joc, tabela arăta 26-26, acesta fiind şi scorul oficial, în minutul 60. S-a trecut astfel la aruncări de la 7 metri, primele două fiind transformate de Georgescu, respectiv Nadoveza. La a doua rundă, Vujadinovici a marcat pentru Steaua, dar Adzici a ratat, portarul Ivezici blocând. Stănescu l-a blocat şi el pe fostul său coechipier, Marius Stavrositu, iar după golul lui Timofte, scorul era iar egal, 29-29. Sârbul Rudici a readus Steaua în avantaj, 30-29, iar Toma i-a urmat exemplul, pentru HCM, egalând, 30-30.

A urmat a doua rundă de aruncări de la 7 metri. Stelistul Georgescu a ratat prima aruncare, după care portarul Ivezic a apărat, din nou, prelungind "agonia" echilibrului. Ivezici a repetat performanţa la şutul constănţeanului Csepreghi, Mazilu reuşind să se detaşeze la 32-30. Înaintea ultimei aruncări, tabela arăta 33-32, pentru Steaua, iar când Toma a şutat pe lângă poartă, roş-albaştrii l-au sufocat de bucurie pe portarul Ivezic. Scor final, 33-32, după două reprize de prelungiri, iar Steaua Bucureşti reuşeşte eventul în acest sezon.

După decernarea trofeului, centrul Viorel Mazilu l-a tuns pe antrenorul Stelei, Dumitru Berbece, în mijlocul terenului de joc.

În Cupa Cupelor va evolua însă HCM Constanţa, în calitate de finalistă şi ocupantă a locului doi în Liga Naţională, Steaua urmând a juca în Liga Campionilor.

România are şase locuri de cupe europene, iar de la locul doi până la locul şase, repartiţia în competiţiile continentale se va decide în funcţie de alegerea formaţiei UCM Reşiţa. Dacă reşiţenii, câştigători ai locului trei intern şi al Challenge Cup, vor decide să joace sezonul viitor în Cupa EHF (conform locului trei în Liga Naţională), formaţia de pe locul patru va merge în EHF (Ştiinţa Bacău), iar echipele de pe locurile 5 (Universitatea Bucovina Suceva) şi 6 (HC Odorhei) vor merge în Challenge Cup. În schimb dacă UCM Reşiţa va alege să joace în Challenge Cup, în calitate de câştigătoare a trofeului, configuranţia va fi următoarea: Steaua în Liga Campionilor, HCM Constanţa în Cupa Cupelor, Ştiinţa Bacău în Cupa EHF, iar UCM Reşiţa, Universitatea Bucovina Suceava şi HC Odorhei, în Challenge Cup.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Steaua Bucureşti a câştigat Cupa României la handbal masculin .
 Vizualizări articol: 460 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Steaua Bucureşti a câştigat Cupa României la handbal masculin0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei