Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 mai 2008 - Anul XIII, nr. 103 (3784)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Preşedintele Băsescu reafirmă că România se opune politizării JO Beijing

Luni, 5 Mai 2008 (19:23:06)

Preşedintele Traian Băsescu l-a primit, luni, la Cotroceni pe preşedintele Comitetului Naţional al Conferinţei Consultative Politice a Poporului Chinez, Jia Qinglin, reafirmând că România se opune politizării Jocurilor Olimpice şi susţine principiul existenţei unei singure Chine.

  "În cadrul întrevederii, şeful statului şi-a exprimat satisfacţia pentru evoluţia relaţiilor bilaterale atât în sfera dialogului politic, cât şi a cooperării economice. Cu acest prilej, a fost subliniată importanţa hotărârii României de a încuraja o echilibrare a balanţei schimburilor comerciale, precum şi o prezenţă mai activă a mediului român de afaceri în Republica Populară Chineză", se arată într-un comunicat al Preşedinţiei remis, luni, agenţiei MEDIAFAX.

Cei doi oficiali şi-au exprimat încrederea în buna desfăşurare şi succesul Jocurilor Olimpice de Vară de la Beijing şi a Summit-ului Asia-Europe Meeting din luna octombrie.

"Şeful statului a reafirmat opoziţia României faţă de orice încercare de politizare a Jocurilor Olimpice. De asemenea, preşedintele Traian Băsescu a reiterat susţinerea politică a ţării noastre pentru principiul existenţei unei singure Chine, precum şi pentru rezolvarea pe calea dialogului a problemelor interne ale Republicii Populare Chineze", se arată în comunicat.

De protocolul evenimentului s-a ocupat, din partea Preşedinţiei, fostul consilier pe probleme de protocol Ion Pascu, revocat din funcţie la finele lunii aprilie pentru a deveni ambasador la Ankara.

Concomitent cu revocarea lui Pascu, preşedintele l-a numit în funcţia de şef al protocolului prezidenţial pe fostul ambasador Valeriu Arteni, pe care însă l-a revocat în aceeaşi zi. Şeful statului nu şi-a motivat public gestul legat de Arteni, iar Preşedinţia funcţionează, de la acel moment, fără a avea, oficial, şef la protocol.

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a anunţat, în 22 aprilie, că România va participa necondiţionat la Jocurile Olimpice de la Beijing, decizie luată în urma unei consultări între preşedintele Traian Băsescu şi preşedintele COSR, Octavian Morariu.

"În urma consultărilor de astăzi, dintre preşedintele României, Traian Băsescu şi preşedintele Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, Octavian Morariu, COSR reconfirmă participarea sportivilor români la Jocurile Olimpice de la Beijing din acest an. În timpul convorbirilor avute cu preşedintele COSR, Traian Băsescu reiterează dorinţa domniei sale de a nu politiza sub nicio formă participarea echipei olimpice a României la JO, evitându-se astfel apariţia vreunei umbre de îndoială în acest sens, care ar putea avea efecte negative asupra pregătirii sportivilor noştri", se menţionează într-un comunicat al forului olimpic.

Problema boicotării Jocurilor Olimpice s-a pus după incidentele din Tibet, izbucnite în luna martie. Capitala Tibetului, Lhasa, a fost scena unor proteste violente declanşate la 14 martie de călugării budişti faţă de regimul autoritarist chinez, care a recurs la măsuri dure de represiune. China susţine că 19 protestatari au murit în violenţele din Lhasa, în timp ce guvernul tibetan în exil a anunţat 140 de victime.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşedintele Băsescu reafirmă că România se opune politizării JO Beijing .
 Vizualizări articol: 512 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preşedintele Băsescu reafirmă că România se opune politizării JO Beijing0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei