Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 apr 2008 - Anul XIII, nr. 98 (3779)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Consulul român în Polonia, rechemat şi sancţionat cu suspendarea pe şase luni a contractului

Vineri, 25 Aprilie 2008 (16:01:20)

Ministrul de Externe, Lazăr Comănescu, a dispus rechemarea de la post a consulului Ioan Dănuţ Preda şi sancţionarea sa disciplinară cu suspendarea contractului de muncă pe o perioadă de şase luni, în cazul Crulic, potrivit unui comunicat MAE remis, vineri, agenţiei MEDIAFAX.
  Şi ambasadorul român la Varşovia a fost sancţionat disciplinar cu diminuarea drepturilor salariale, pentru neîndeplinirea corespunzătoare a obligaţiilor de serviciu privind organizarea, conducerea şi controlarea activităţii consulare şi de secretariat din cadrul Ambasadei. Sancţiunea este de 10% din salariu, pe o perioadă de trei luni.

Potrivit sursei citate, Consiliul de Onoare al Ministerului Afacerilor Externe s-a întrunit joi pentru a analiza rezultatele anchetei interne a MAE în cazul decesului cetăţeanului Daniel Claudiu Crulic, în Polonia. În urma acestei analize, Consiliul de Onoare a reţinut săvârşirea mai multor abateri disciplinare de către ambasadorul României în Polonia, Gabriel Constantin Bârtaş. şi de către consulul Ioan Dănuţ Preda.

Abaterile care au rezultat din ancheta internă constau în neacordarea asistenţei consulare unui cetăţean român şi în neînregistrarea corespondenţei primite de ambasadă (două memorii transmise de cetăţeanul Claudiu Daniel Crulic), conform regulamentelor în vigoare.

În urma constatărilor, ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, a dispus sancţionarea disciplinară a lui Gabriel Constantin Bârtaş, ambasadorul României în Polonia, cu diminuarea drepturilor salariale, pentru neîndeplinirea corespunzătoare a obligaţiilor de serviciu privind organizarea, conducerea şi controlarea activităţii consulare şi de secretariat din cadrul Ambasadei. Sancţiunea este de 10% din salariu, pe o perioadă de trei luni, se arată în comunicat.

Conform sursei citate, consulul Ioan Dănuţ Preda a fost rechemat de la post şi a fost sancţionat disciplinar cu suspendarea contractului de muncă pe o perioadă de şase luni, pentru încălcarea obligaţiei de serviciu de a acorda asistenţă consulară unui cetăţean român privat de libertate.

Lazăr Comănescu a dispus, de asemenea, rechemarea de la post şi sancţionarea disciplinară cu avertisment scris a secretarei Ambasadei României la Varşovia, pentru neînregistrarea corespunzătoare a corespondenţei primite.

Ministrul de Externe a cerut şi o evaluare de ansamblu, în perioada imediat următoare, a întregii activităţi a ambasadei de la Varşovia.

MAE reafirmă interesul pentru soluţionarea în cel mai scurt timp a anchetelor derulate de autorităţile poloneze, pentru a stabili cu exactitate circumstanţele în care a survenit decesul cetăţeanului român Daniel Claudiu Crulic. MAE va continua demersurile diplomatice în acest sens pe lângă autorităţile poloneze.

MAE aminteşte că în prezent se desfăşoară, într-un ritm accelerat, evaluarea de ansamblu a activităţii consulare, atât la nivelul Centralei MAE, cât şi la misiunile diplomatice şi la oficiile consulare din străinătate. Pe baza acestei evaluări, ministerul va adopta în cel mai scurt timp măsuri pentru a îmbunătăţi substanţial activitatea consulară şi le va aduce la cunoştinţa opiniei publice.

Potrivit comunicatului, Lazăr Comănescu consideră că fiecare angajat MAE trebuie să îşi asume responsabilitatea ce îi revine în îndeplinirea sarcinilor de serviciu, în conformitate cu cadrul legal, cu regulamentele interne şi cu mandatul primit.

Modul în care au tratat cazul Crulic oficialii Ambasadei române în Polonia l-a determinat pe Adrian Cioroianu să-şi dea demisia, în 11 aprilie, din funcţia de ministru al Afacerilor Externe.

Românul Claudiu Crulic a murit într-un spital polonez, după ce a intrat în greva foamei, protestând faţă de arestarea sa de către autorităţile de la Varşovia.

Crulic a fost arestat în Polonia la 10 octombrie 2007 şi a decedat la 18 ianuarie 2008, după ce autorităţile poloneze l-au eliberat din închisoare, în scopul internării într-un spital, condiţia sa fizică fiind precară din cauza grevei foamei.

Claudiu Crulic a decedat la Spitalul militar din Cracovia. Motivul oficial al morţii a fost că suferea de pneumonie şi de inflamare miocardică, aflându-se în acea stare de sănătate gravă după o lungă grevă a foamei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consulul român în Polonia, rechemat şi sancţionat cu suspendarea pe şase luni a contractului.
 Vizualizări articol: 727 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 1 vot
Consulul român în Polonia, rechemat şi sancţionat cu suspendarea pe şase luni a contractului3.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Saracul trimis de
(25 apr 2008, 19:06:13
MIE MILA DE EL DA CE SA I FACI E MORT DEJA

,,MAI BINE STATEA ACASA SI NU MERGEA LA FURAT ACOLO .. ..POATE AICI AVEA ALTA SANSA LA NOI HOTII SUNT RESPECTATI NU CA ACOLO..
2.   Pacat trimis de
(26 apr 2008, 12:03:27
Sfarsit de hot......

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei