Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 apr 2008 - Anul XIII, nr. 98 (3779)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Prima zi de Florar

Deschiderea sezonului de vizitare la Muzeul Satului Bucovinean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ca şi în anii anteriori, în prima zi de Florar, Muzeul Satului Bucovinean de pe platoul Cetăţii de Scaun a Sucevei îşi deschide porţile pentru sezonul estival de vizitare.

Dacă anul trecut deschiderea oficială a avut parte de vernisajul unei expoziţii („Retrospectiva Salonului de Grafică ‘Omul şi Pădurea’”, manifestare organizată de Direcţia Silvică Suceava şi Fundaţia „Pro Silva”, care a cuprins o selecţie a lucrărilor prezentate la cele zece ediţii anterioare) şi de un spectacol susţinut de elevii şi profesorii Şcolii de Arte „Ion Irimescu” din municipiul Suceava, de data aceasta, până la această oră, încă nu s-a conturat un program.

 

Un muzeu care şi-a sporit permanent zestrea cu noi gospodării şi instalaţii tehnice

Vor putea fi însă vizitate obiectivele din acest muzeu în aer liber: Casa Dorna Candreni (de la sfârşitul sec. al XVIII-lea), Casa Roşu (de dimensiuni impunătoare), Crâşma lui Moş Iordache (Crâşma din Şaru Dornei, care datează din prima jumătate a sec. XX), Casa Ostra (din a doua jumătate a sec. al XVIII-lea, casă monumentală prin proporţii şi dimensiuni), Gospodăria Straja (alcătuită din casă de locuit, grajd şi celar), casele Cacica, Volovăţ, Vicov, Câmpulung Moldovenesc, Holohoşca-Sadova, Pârteştii de Jos, gospodăriile Rădăşeni şi Mănăstirea Humorului, Moara cu roată hidraulică (instalată pe un mic curs de apă, cu iaz, cea mai mare moară din zona Humorului), Atelierul de olărit de la Marginea, Fierăria, celarele Moldoviţa şi Câmpulung, precum şi cele şapte obiective (Casa Bilca, Grajd Bilca, Casa Raşca, Bucătărie Raşca, Grajd Raşca şi Casa Breaza) care, prin două proiecte finanţate de Ministerul Culturii şi Cultelor, au beneficiat anul trecut de suma de 217.446,43 lei, pentru realizarea unor lucrări de rezistenţă, arhitectură şi finisaje.

Muzeul Satului Bucovinean, care s-a înfiripat în anii ’80 (dar care abia după 1990 a început să se contureze ca obiectiv muzeal de sine stătător), şi-a sporit permanent zestrea cu noi gospodării şi instalaţii tehnice, transferate, reconstruite şi valorizate ca repere de arhitectură populară. Expoziţia în aer liber, concepută ca aşezare tradiţională bucovineană, va cuprinde, în forma finală, cca. 80 de obiective arhitectonice (biserică, şcoală, gospodării ţărăneşti, cârciumă, ateliere meşteşugăreşti, instalaţii tehnice).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deschiderea sezonului de vizitare la Muzeul Satului Bucovinean.
 Vizualizări articol: 919 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deschiderea sezonului de vizitare la Muzeul Satului Bucovinean0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei