Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 apr 2008 - Anul XIII, nr. 98 (3779)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Autorităţile publice locale pot solicita finanţări pentru reabilitarea siturilor industriale poluate

Vineri, 25 Aprilie 2008 (14:09:08)

Autorităţile locale pot solicita finanţări pentru reabilitarea siturilor industriale poluate şi neutilizate, domeniu ce beneficiază de fonduri de 235,4 milioane de euro în cadrul Programului Operaţional Regional (POR), a anunţat, vineri, Ministerul Dezvoltării.
  Din totalul fondurilor de 235,4 milioane euro, reprezentând alocarea financiară orientativă pentru perioada 2007-2013, suma de 200,1 milioane euro provine din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR), iar restul reprezintă cofinanţare naţională, se arată într-un comunicat al Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor (MDLPL).

Finanţarea vizează proiecte care implică reintroducerea siturilor industriale în circuitul economic, prin depoluare, curăţare şi reabilitare.

Totodată, MDLPL a lansat cererea deschisă de proiecte pentru sprijinirea dezvoltării afacerilor de importanţă regională şi locală, prin care pot socilita finanţări nerambursabile autorităţile publice locale, camerele de comerţ, asociaţiile care reprezintă mediul de afaceri şi societăţile comerciale sau cooperativele.

Acest domeniu de intervenţie beneficiază de fonduri de 274,4 milioane euro, până în 2013, din care 233,25 milioane euro din FEDR, iar restul reprezintă cofinanţare naţională.

Prin POR, Uniunea Europeană va sprijini în perioada 2007-2013, dezvoltarea urbană, reabilitarea drumurilor judeţene şi a străzilor urbane, modernizarea infrastructurii serviciilor sociale, de sănătate, pentru situaţii de urgenţă şi a celei educaţionale, dezvoltarea mediului de afaceri regional şi local, valorificarea patrimoniului cultural şi promovarea potenţialului turistic al României.

Bugetul total al POR este de circa 4,4 miliarde euro pentru perioada 2007-2013. Finanţarea programului este realizează în proporţie de 84% din fonduri UE şi restul din fonduri naţionale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Autorităţile publice locale pot solicita finanţări pentru reabilitarea siturilor industriale poluate.
 Vizualizări articol: 344 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autorităţile publice locale pot solicita finanţări pentru reabilitarea siturilor industriale poluate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei