Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 apr 2008 - Anul XIII, nr. 98 (3779)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

„Fereastră spre cer”

Expoziţie de icoane bizantine pe lemn la Şcoala Nr. 4

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

La Şcoala Generală Nr. 4 a avut loc marţi, 22 aprilie, vernisajul expoziţiei de icoane bizantine pe lemn - „Fereastră spre cer”, realizată de 50 de elevi din clasele V- VII, sub îndrumarea profesorilor Eugenia Ana Chilimon şi Traian Chilimon.

În holul şcolii au fost expuse 45 de icoane, care prezintă chipuri de sfinţi sau episoade biblice, lucrate de elevii şcolii pe lemn tratat, în stil bizantin. La iniţiativa profesoarei Eugenia Chilimon, absolventă a Facultăţii de Teologie Ortodoxă (secţia restaurare bisericească), care în prezent predă ore de religie şi desen la această şcoală, zeci de elevi şi-au sacrificat din timpul lor liber şi au muncit la realizarea acestei expoziţii de icoane pe lemn.

„Pentru că am lucrat mulţi ani, mai întâi ca ucenic în restaurarea de biserici, apoi ca restaurator, alături de profesionişti în arta bizantină, am dorit să nu rup această legătură cu pictura bisericească, cu culorile, şi în februarie le-am propus copiilor să facem împreună o expoziţie cu icoane, pe care s-o terminăm până de Paşti”, ne-a povestit profesoara Chilimon. Rezultatul muncii colective a fost pe măsura aşteptărilor. Sprijiniţi şi de profesorul Traian Chilimon în organizarea şi punerea în aplicare a acestui proiect, expoziţia a fost un succes.

 

Aprecieri, cântec şi dans

Printre elevii care s-au implicat în realizarea acestui proiect se numără Claudia Şufaru şi Vlad Rebenciuc, din clasa a VI-a, care au obţinut recent locul al treilea la Olimpiada de Meşteşuguri Tradiţionale – faza judeţeană. Tot pe poziţia a treia la această competiţie s-a situat şi Alexandra Maierean, de la Palatul Copiilor Suceava (îndrumător profesorul Traian Chilimon).

După ce directorul Şcolii Nr. 4 Suceava, profesorul Petru Vasiliu, inspectorul general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava Vasile Mocanu şi preotul Viorel Sidoriuc (Biserica „Sf. Treime”), fost elev al Şcolii Nr. 4, au apreciat ca pozitivă iniţiativa profesorilor Chilimon de a organiza o expoziţie de icoane cu copiii din şcoală, organizatorii au pregătit un moment artistic.

Eleva Andreea Chisăliţă, cunoscută sucevenilor mai ales după ce a câştigat concursul „Vreau să fiu mare vedetă”, i-a încântat pe toţi cei prezenţi la vernisajul expoziţiei cu interpretarea unei doine. Manifestarea s-a încheiat cu un dans contemporan, realizat de un grup de eleve, coordonat de profesoara Mihaela Schiotis, de la Palatul Copiilor Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Expoziţie de icoane bizantine pe lemn la Şcoala Nr. 4.
 Vizualizări articol: 1758 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 7 voturi
Expoziţie de icoane bizantine pe lemn la Şcoala Nr. 43.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei