Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 apr 2008 - Anul XIII, nr. 98 (3779)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MIRA va cheltui peste 1,6 miliarde lei pentru elicoptere, aparatură medicală şi alte achiziţii

Vineri, 25 Aprilie 2008 (16:00:05)

Ministerul Internelor şi Reformei Administrative (MIRA) va cheltui peste 1,6 miliarde lei (circa 447 milioane euro) pentru achiziţionarea de elicoptere, aparatură medicală, autospeciale de intervenţie în situaţii de urgenţă şi realizarea sistemului de evidenţă informatică a cazierului judiciar.
  Fondurile vor fi utilizate şi pentru realizarea unei noi etape de dezvoltare a reţelelor de voce-date.

Guvernul a autorizat, luni, Ministerul Internelor şi Reformei Administrative să încheie în acest an angajamente legale peste limita creditelor bugetare aprobate prin buget, până la nivelul maxim al creditelor de angajament.

Unul dintre obiectivele minsiterului pentru acest an este creşterea capacităţii de reacţie/intervenţie în cazul urgenţelor civile. Pentru realizarea acestui obiectiv, ministrul de resort, Cristian David, a propus demararea unor programe multianuale pentru achiziţionarea de elicoptere şi autospeciale de intervenţie la situaţii de urgenţă.

"Prin achiziţia de elicoptere şi înfiinţarea unor centre operaţionale zonale se va asigura acoperirea teritoriului României şi creşterea performanţei în ceea ce priveşte viteza de reacţie, flexibilitatea şi mobilitatea intervenţiilor. Astfel, se va reduce timpul de intervenţie determinat de necesitatea utilizării în teritoriu a aeronavelor din Bucureşti, consumul redus de resursă de zbor, sprijinirea imediată a administraţiilor locale în rezolvarea problemelor populaţiei aflate în dificultate, inclusiv prin îndeplinirea misiunilor medicale în timpi optimi", se arată într-un comunicat al Guvernului.

În prezent, din cele 12 elicoptere existente în dotarea ministerului, doar patru au o vechime în exploatare mai mică de zece ani, arată sursa citată.

Achiziţia a 1.100 autospeciale şi mijloace tehnice de intervenţie în situaţii de urgenţă noi, cu performanţe tehnico-tactice la nivelul mijloacelor similare din ţările Uniunii Europene va completa dotarea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi va permite înlocuirea eşalonată a celor cu durată de utilizare îndeplinită. Programul de achiziţie urmăreşte înlocuirea parcului auto existent şi învechit, într-o perioadă de şase ani.

Sistemul Naţional de Evidenţă Informatizată a Cazierului Judiciar va permite, în principal, eliberarea în sistem automat şi rapid a certificatelor de cazier judiciar, realizarea unei evidenţe operative, formată din antecedentele penale, care să răspundă tuturor întrebărilor venite de la diverse formaţiuni de poliţie sau procuratură, ce realizează urmărirea penală.

Modernizarea reţelelor de comunicaţii voce şi date proprii ale ministerului va permite şi dezvoltarea comunicaţiilor integrate la nivel de municipii, oraşe şi comune prin închiriere de servicii de tip VPN de la operatorii de telecomunicaţii, interconectarea cu Sistemul Integrat pentru Securizarea Frontierei de Stat a României, precum şi alte interfeţe pentru dezvoltări şi interconectări ulterioare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MIRA va cheltui peste 1,6 miliarde lei pentru elicoptere, aparatură medicală şi alte achiziţii .
 Vizualizări articol: 621 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
MIRA va cheltui peste 1,6 miliarde lei pentru elicoptere, aparatură medicală şi alte achiziţii2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei