Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 mar 2008 - Anul XIII, nr. 54 (3735)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Stolojan: PSD, în care reforma internă a eşuat, este un pericol de a reveni la guvernare

Miercuri, 5 Martie 2008 (16:48:10)

Prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că PSD, în formula actuală, în care reforma internă pentru moralitate a eşuat, este un pericol de a reveni la guvernare şi se agaţă de PNL pentru a mai ajunge încă o dată să conducă ţara.
  "PSD, în formula actuală în care reforma internă pentru moralitate a eşuat, este un pericol de a reveni la guvernare, deoarece am avea acelaşi partid, cu aceleaşi apucături şi comportament ca în perioada 2001 - 2004, care a ajuns la un nivel incredibil chiar şi pentru români", a declarat Theodor Stolojan, comentând strategia elaborată de Adrian Năstase referitoare la starea partidului şi la drumul care ar trebui urmat în 2008.

În opinia lui Theodor Stolojan, "opţiunile pe care şi le propune PSD sunt legate de colaborarea fructuoasă cu PNL", iar analiza politică nu face decât să dezvăluie relaţiile foarte strânse cu PNL şi încercarea disperată a social-democraţilor de a se agăţa de PNL pentru a ajunge la guvernare încă o dată.

Legat de posibilitatea declanşării alegerilor anticipate, Stolojan a apreciat că acest lucru este dificil de realizat în condiţiile în care, deocamdată, nu este stabilită nici măcar data alegerilor locale.

"Guvernul nu este în stare să stabilească un calendar electoral care să fie cunoscut de partide dar şi de către populaţie. Şi aici vorbim despre neseriozitate. Să vedem întâi alegeri locale. Eu nu am niciun fel de speranţă că actuala guvernare este în stare să asigure o guvernare cât de cât acceptabilă din punctul de vedere al bunului simţ", a mai spus prim-vicepreşedintele PDL.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a prezentat, luni, conducerii centrale a partidului, o analiză a celor patru variante pe care social-democraţii le-ar avea la dispoziţie din punct de vedere politic.

Analiza lui Năstase identifică patru posibile variante pe care le-ar putea adopta PSD, variante pe care liderii PSD le-au luat în discuţie în mod repetat de-a lungul timpului. Cele patru variante prezentate de Năstase sunt: forţarea căderii guvernului şi organizarea de alegeri anticipate simultane cu cele locale, menţinerea actualei situaţii politice şi alegeri la termen, intrarea PSD la guvernare alături de PNL, respectiv accentuarea activităţii politice de opoziţie, prin respingerea legilor guvernului şi eventuala depunere a unei moţiuni de cenzură.

Variantele au fost discutate de o parte a liderilor PSD şi duminică seara, într-o întâlnire informală. Nici duminică, nici luni, la Biroul Permanent, nu s-a adoptat niciuna dintre cele patru posibile soluţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Stolojan: PSD, în care reforma internă a eşuat, este un pericol de a reveni la guvernare.
 Vizualizări articol: 500 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stolojan: PSD, în care reforma internă a eşuat, este un pericol de a reveni la guvernare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Borş de gogonele 6 porţii - 60 minute 600g roşii verzi (necoapte) 3 morcovi 2 cepe 50ml ulei 400g cartofi 1 l borş 1 leg. leuştean ± sare, piper Tăiaţi gogonelele în bucăţele şi căliţi-le împreună cu ceapa tocată mărunt în ulei.... Citeşte