Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 mar 2008 - Anul XIII, nr. 54 (3735)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Năstase: Tehnic, este foarte dificilă cuplarea alegerilor locale cu parlamentare anticipate

Miercuri, 5 Martie 2008 (14:27:08)


Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a declarat, miercuri, că, din punct de vedere tehnic, introducerea votului uninominal face foarte dificilă cuplarea alegerilor locale cu cele parlamentare anticipate.
  Năstase a spus că adoptarea de către Camera Deputaţilor a legii privind votul uninominal complică opţiunile politice ale partidelor, inclusiv ale PSD, în condiţiile în care conducerea centrală a partidului a luat deja în discuţie o analiză care identifica patru posibile variante pentru social-democraţi, mergând de la cuplarea alegerilor locale cu cele parlamentare până la intrarea la guvernare alături de PNL.

Adrian Năstase a spus că, în funcţie de stabilirea de către Guvern a datei pentru alegerile locale şi de intrarea în vigoare a legii uninominalului, analiza referitoare la opţiunile politice ale PSD va trebui refăcută, pentru luarea în calcul şi a consecinţelor candidaturilor în colegii uninominale.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD a apreciat că, din punct de vedere tehnic, ar fi foarte dificilă cuplarea alegerilor locale cu cele parlamentare anticipate.

El a spus că decuparea colegiilor uninominale va fi dificil de realizat până la alegerile locale, iar o eventuală suprapunere a alegerilor locale cu cele parlamentare ar face imposibilă aplicarea votului uninominal.

Năstase a apreciat că, în aceste condiţii, ar exista un risc de imagine, întrucât o asemenea variantă ar induce în electorat ideea că organizarea simultană a alegerilor a fost folosită ca pretext pentru amânarea aplicării votului uninominal.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a prezentat, luni, conducerii centrale a partidului, o analiză a celor patru variante pe care social-democraţii le-ar avea la dispoziţie din punct de vedere politic.

Analiza lui Năstase identifică patru posibile variante pe care le-ar putea adopta PSD, variante pe care liderii PSD le-au luat în discuţie în mod repetat de-a lungul timpului. Cele patru variante prezentate de Năstase sunt: forţarea căderii guvernului şi organizarea de alegeri anticipate simultane cu cele locale, menţinerea actualei situaţii politice şi alegeri la termen, intrarea PSD la guvernare alături de PNL, respectiv accentuarea activităţii politice de opoziţie, prin respingerea legilor guvernului şi eventuala depunere a unei moţiuni de cenzură.

Variantele au fost discutate de o parte a liderilor PSD şi duminică seara, într-o întâlnire informală. Nici duminică, nici luni, la Biroul Permanent, nu s-a adoptat niciuna dintre cele patru posibile soluţii.

Varianta alegerilor anticipate şi eventual a cuplării cu alegerile locale a fost adusă în discuţie de preşedintele PSD, Mircea Geoană, la începutul anului, Consiliul Naţional al PSD, recent desfăşurat, adoptând o rezoluţie cu privire la anticipate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Năstase: Tehnic, este foarte dificilă cuplarea alegerilor locale cu parlamentare anticipate.
 Vizualizări articol: 514 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Năstase: Tehnic, este foarte dificilă cuplarea alegerilor locale cu parlamentare anticipate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Borş de gogonele 6 porţii - 60 minute 600g roşii verzi (necoapte) 3 morcovi 2 cepe 50ml ulei 400g cartofi 1 l borş 1 leg. leuştean ± sare, piper Tăiaţi gogonelele în bucăţele şi căliţi-le împreună cu ceapa tocată mărunt în ulei.... Citeşte