Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 mar 2008 - Anul XIII, nr. 54 (3735)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul a aprobat, prin ordonanţă de urgenţă, noul cadru de organizare a CNSAS

Miercuri, 5 Martie 2008 (18:08:06)

Guvernul a aprobat, miercuri, prin ordonanţă de urgenţă, noul cadru de organizare a CNSAS, documentul fiind introdus pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei, la insistenţele noului ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat agenţiei MEDIAFAX consilierul premierului, Marius Oprea.
  El declara, marţi seara, că actul normativ a fost retras de pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri a Guvernului, din cauza prevederii privind procedura de alegere a membrilor Colegiului, considerată neconstituţională.

Articolul incriminat prevede că nu pot fi aleşi drept membri ai colegiului persoanele condamnate penal şi amnistiate.

Oprea a susţinut că a fost informat că actul normativ ar fi fost retras la solicitarea consilierului pe probleme juridice al premierului, Tudor Chiuariu, fapt negat însă de acesta.

Guvernul a decis săptămâna trecută ca noul cadru de organizare a Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) să fie promovat sub forma unei ordonanţe de urgenţă, pentru aplicarea rapidă a prevederilor, şi ca actul să fie aprobat după ce este lansat în dezbatere publică.

Marius Oprea, mandatat de Executiv să perfecteze şi să negocieze conţinutul actului normativ anterior adoptării sale, a anunţat, luni, la finalul discuţiilor cu reprezentanţi ai societăţii civile şi parlamentari că una dintre modificările convenite asupra textului este ca notele de constatare emise de Colegiul CNSAS să fie date publicităţii pe internet imediat după terminarea şedinţei în care acestea au fost asumate prin vot.

"Vom introduce în text obligativitatea ca după fiecare şedinţă toate notele de constatare ale Colegiului, atât în cazurile de colaborare cât şi în cele de necolaborare, să apară imediat pe site-ul instituţiei", a declarat Oprea.

El i-a cerut reprezentantului Ministerului Justiţiei desemnat pentru a redacta ordonanţa să opereze modificarea înainte şedinţei de Guvern de miercuri, pentru ca actul normativ să fie adoptat de Executiv.

O altă modificare la actuala formă a Ordonanţei de Urgenţă privind CNSAS se referă la regimul de publicitate al şedinţelor Colegiului.

În actuala formă actul normativ prevede că şedinţele sunt publice cu excepţia situaţiilor în care majoritatea membrilor colegiului prezenţi la serviciu apreciază că ea trebuie să fie ţinută secretă, reprezentantul Executivul precizând că această prevedere va fi completată cu o listă clară de motive pentru care o şedinţă poate fi declarată secretă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul a aprobat, prin ordonanţă de urgenţă, noul cadru de organizare a CNSAS.
 Vizualizări articol: 451 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul a aprobat, prin ordonanţă de urgenţă, noul cadru de organizare a CNSAS0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Borş de gogonele 6 porţii - 60 minute 600g roşii verzi (necoapte) 3 morcovi 2 cepe 50ml ulei 400g cartofi 1 l borş 1 leg. leuştean ± sare, piper Tăiaţi gogonelele în bucăţele şi căliţi-le împreună cu ceapa tocată mărunt în ulei.... Citeşte