Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 ian 2008 - Anul XIII, nr. 8 (3689)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Toate posturile preşedinţilor-directori generali ai Caselor de asigurări de sănătate, la concurs

Vineri, 11 Ianuarie 2008 (19:28:43)

Toate posturile preşedinţilor-directori generali ai Caselor de asigurări de sănătate vor fi scoase la concurs, deoarece, printr-o Hotărâre de Guvern publicată vineri în Monitorul Oficial, au fost introduse noi criterii de performanţă în contractele de management. 
  Primul vizat este directorul general al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Vasile Cepoi, întrucât el nu avea un contract de management aşa cum au ceilalţi preşedinţi-directori generali ai Caselor de asigurări de sănătate judeţene şi a municipiului Bucureşti.

Vasile Cepoi a fost informat, vineri, despre faptul că mandatul lui a încetat odată cu publicarea HG în Monitorul Oficial, au declarat, pentru MEDIAFAX, oficiali ai CNAS.

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate va întocmi, în termen de 15 zile, metodologia pentru oraganizarea concursului la CNAS. Concursul pentru ocuparea postului de director general va fi organizat de CNAS în termen de 15 zile.

Mandatele preşedinţilor-directori generali ai Caselor de asigurări de sănătate aflate în derulare vor înceta la data intrării în vigoare a noilor indicatori de performanţă generali şi specifici, aprobaţi prin ordin al preşedintelui instituţiei.

Concursul pentru ocuparea postului de preşedinte-director general la nivelul Caselor de asigurări de sănătate va fi organizat de CNAS tot în termen de 15 zile de la data intrării în vigoare a noilor indicatori de performanţă.

Hotărârea Guvernului mai prevede că preşedintele-director general al Casei de asigurări de sănătate va fi obligat să depună anual o declaraţie de avere şi de interese.

Pe lângă CNAS şi Casele de asigurări de sănătate vor funcţiona comisii de experţi în aplicarea programelor naţionale de sănătate, care vor primi o indemnizaţie lunară de 10 la sută din valoarea celei acordate preşedintelui CNAS, proporţional cu numărul de participări efective la şedinţe.

Preşedintele-director general va avea un contract de management cu indicatori de performanţă pe care va trebui să îi îndeplinească, în caz contrar fiind revocat din funcţie de către preşedintele instituţiei. Directorii generali ai Caselor de asigurări de sănătate vor fi obligaţi, la rândul lor, să respecte un astfel de contract de performanţă, conform unei hotărâri aprobate de Guvern la sfârşitul anului trecut.

Directorii generali vor ocupa postul prin concurs şi vor avea un mandat de patru ani.

Oficialii CNAS susţin că deşi, cu excepţia directorului general al CNAS Vasile Cepoi, preşedinţii-directori generali ai Caselor de asigurări de sănătate au contracte de management pentru patru ani, organizarea unui nou concurs pentru aceste posturi este legală, întrucât au fost introduse noi criterii de performanţă pentru eficientizarea activităţii acestora.

"Chiar dacă au contract de mangement pentru patru ani, preşedinţii-directori generali ai Caselor de asigurări de sănătate nu pot rămâne până la sfârşitul mandatului dacă nu sunt eficienţi. Ei trebuie schimbaţi şi introduse noi criterii de performanţă, la care să se angajeze doar cei care se simt în stare să le îndeplinescă", a precizat sursa citată.

Doar numirea preşedintelui CNAS este făcută de către premier, de regulă la propunerea ministrului Sănătăţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Toate posturile preşedinţilor-directori generali ai Caselor de asigurări de sănătate, la concurs.
 Vizualizări articol: 1629 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Toate posturile preşedinţilor-directori generali ai Caselor de asigurări de sănătate, la concurs5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Imagine trimis de
(12 ian 2008, 12:07:42
Municipiul Vatra Dornei,un titlul care nu reflecta adevarul arata mai rau decit atunci cind avea denumirea Comuna Dorna Candreni.Politicienii dorneni si Administratia locala sint fostele tomberoane ale orasului.Avem si oameni care nu s-au bagat in politica ,oameni simpli care au muncit si inainte si in prezent,si care au cautat sa-si valorifice productia propie n-au cautat imbogatire prin specula,cum ar fi Rapan Ioan si Costel Chiriac zis Grasul.Parerea mea ca simplu cetatean fara apartenenta politica. Politicienii de azi sint oamenii scandalului,la cel mai inalt nivel,gunoaiele societatii.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Terină de praz cu brânză 1,3kg praz200g roşii3 linguri ulei de măsline2 cepe verzi1 leg. pătrunjel500ml apă50g (10 foi) gelatină250g telemea (preferabil de capră)sare, piperSOSUL: 4 linguri ulei de măsline2 linguri oţet de mere1/2 linguriţă piper proaspăt măcinat½... Citeşte