Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 ian 2008 - Anul XIII, nr. 8 (3689)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Grădiniţe şi locuri de joacă pentru copiii sucevenilor

În ultimii trei ani, Primăria Suceava a acordat o atenţie deosebită învăţământului, atât preşcolar, cât şi celui şcolar. Dacă în ceea ce priveşte învăţământul şcolar, Suceava este într-o stare de normalitate, în sensul că avem capacităţi suficiente, iar la anumite şcoli numărul elevilor este în scădere faţă de anii precedenţi, un lucru evident, încă de la începutul anului şcolar 2007-2008, este numărul insuficient de unităţi pentru preşcolari. Din păcate, acest lucru se poate observa şi la nivel naţional.

În vederea remedierii acestei situaţii, Primăria Suceava a amenajat o grădiniţă nouă, cu 225 de locuri, pe strada Tineretului, în cartierul Burdujeni, dar şi o grădiniţă mai mică, cu o capacitate de numai două săli de clasă, în cadrul Şcolii nr.6, din Burdujeni Sat.

Am reabilitat complet unele grădiniţe, precum Grădiniţa Gulliver, din cartierul George Enescu, cu o investiţie de peste 7 miliarde de lei vechi. Intenţionăm să corectăm lipsa de locuri în grădiniţe şi să ţinem seama, în primul rând, de solicitările pentru locuri în grădiniţe cu program prelungit.

Am propus Inspectoratului Şcolar Judeţean realizarea a două grădiniţe noi în municipiul Suceava, mai ales că există fonduri, în acest sens, alocate de Ministerul Educaţiei.

Una dintre aceste grădiniţe va fi pe strada Privighetorii, în cartierul ANL din Burdujeni. Este un cartier nou, cu foarte mulţi copii mici, iar în zonă există o singură grădiniţă, cu un număr insuficient de locuri.

A doua grădiniţă va fi amenajată în Şcoala nr.6 din Burdujeni Sat, unde sunt mutate doar două săli pentru preşcolari, după ce clădirea vechii grădiniţe a fost retrocedată.

În şedinţa de Consiliu Local, de la sfârşitul lunii ianuarie, vom solicita un aviz de principiu în vederea începerii negocierilor pentru achiziţionarea clădirii în care a funcţionat Piaţa Obcini, pentru a o transforma în grădiniţă. Piaţa Obcini a devenit nefuncţională din cauza schimbării mentalităţii cumpărătorilor, care preferă supermarket-urile din zonă.

Dacă vorbim de copii, Primăria Suceava intenţionează să le ofere şi locuri de joacă decente. În acest sens, s-au depus deja nişte eforturi prin amenajarea unui loc de joacă modern în Parcul Areni, precum şi cele trei locuri de joacă montate de societatea Rosal, în cartierele Burdujeni, Obcini şi George Enescu.

Cu toate acestea, starea locurilor de joacă din Suceava lasă mult de dorit. Sunt locuri de joacă amenajate cu tehnologii vechi, din piese metalice care au devenit periculoase şi care sunt la limita autorizării de către ISCIR.

Ne-am propus să reabilităm toate cele 74 de locuri de joacă din Suceava, lucrare pentru care vom cuprinde în bugetul pentru 2008 suma necesară unui studiu de fezabilitate şi a unui proiect. Prin aceste modernizări, sperăm să putem oferi locuri de joacă şi de recreare pentru copii şi, de ce nu, să dăm o notă de civilizaţie şi de înfrumuseţare municipiului Suceava.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Grădiniţe şi locuri de joacă pentru copiii sucevenilor.
 Vizualizări articol: 7748 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Grădiniţe şi locuri de joacă pentru copiii sucevenilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Terină de praz cu brânză 1,3kg praz200g roşii3 linguri ulei de măsline2 cepe verzi1 leg. pătrunjel500ml apă50g (10 foi) gelatină250g telemea (preferabil de capră)sare, piperSOSUL: 4 linguri ulei de măsline2 linguri oţet de mere1/2 linguriţă piper proaspăt măcinat½... Citeşte