Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 ian 2008 - Anul XIII, nr. 8 (3689)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Neobişnuit

Profesor de religie ziua, lăutar noaptea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ziua şi-o petrece la catedră, alături de elevii săi, la orele de religie, iar noaptea cântă la nunţile, botezurile şi petrecerile câmpulungenilor.

Pentru profesorul de religie Mihai Botezat de la Centrul Şcolar din Câmpulung Moldovenesc, meseria de dascăl şi cea de lăutar se împacă foarte bine, ba mai mult, profesorul spune că cele două meserii au şi un punct comun, acela că aduc fericire oamenilor.

Totul a început acum doi ani de zile, când tânărului profesor de religie, absolvent al Facultăţii de Teologie din Oradea, dar şi absolvent al Şcolii Populare de Arte din Oradea, i s-a propus să cânte într-o formaţie la un Revelion, pentru a-l înlocui pe unul dintre solişti, plecat din trupă.

„Am acceptat în ideea că o să cânt cu ei doar la acel Revelion, fără să am vreo intenţie de a mai face asta, însă până la urmă, am rămas în trupă”, povesteşte Mihai Botezat.

Solist al trupei „Katarsis”

Muzica este o pasiune pentru Mihai Botezat, însă povesteşte că la început a avut oarece semne de întrebare, dacă să se apuce de cântat la petreceri, sau nu.

„Mi se părea că meseria de profesor de religie nu se prea potriveşte cu cea de muzicant, însă mi-am dat seama că eu cânt şi aduc bucurie oamenilor, şi asta nu e ceva rău”, a spus Mihai Botezat.

Astfel, de la Revelionul 2005-2006 şi până în prezent, Mihai Botezat, împreună cu Bogdan Faraon, de asemenea profesor la o şcoală din Câmpulung Moldovenesc, Nicolae Criviciuniuc şi Nicolae Boca cântă în formaţia „Katarsis”.

Mihai Botezat este solistul trupei, iar colegii săi îl acompaniază la orgă, trompetă şi saxofon. În trupă mai cântă ca solistă şi Ancuţa Corlăţan, elevă la Liceul de muzică „Dinu Lipatti” din Bucureşti.

„Katarsis” este o trupă profesionistă, formată din oameni cu pregătire muzicală, doi dintre ei având absolvit Conservatorul, în decursul anilor s-au remarcat, iar acum sunt foarte solicitaţi.

„Pentru vara următoare suntem deja solicitaţi să cântăm la nunţi, până în septembrie suntem ocupaţi”.

Muzica populară, preferata lui Mihai

Participarea lui Mihai Botezat la concursul Pro Tv „Dansez pentru tine” a adus şi mai multă faimă trupei „Katarsis”, care luna viitoare trebuie să cânte la o cumătrie în Bucureşti.

„M-au văzut la televizor, au aflat că am o formaţie, m-au sunat şi mi-au propus să venim la Bucureşti să cântăm la o cumătrie şi am acceptat”, povesteşte Mihai Botezat.

Mihai abordează orice gen muzical, cântă muzică uşoară românească şi din repertoriul internaţional, iar melodiile lui Elvis Presley, Frank Sinatra şi Tom Jones îi plac mult.

Muzica populară se află în topul preferinţelor lui Mihai, iar cea mai mare satisfacţie o are atunci când interpretează piesele populare compuse de tatăl său, un pasionat de muzică şi folclor.

„Tatăl meu a compus texte pentru trei cântece pe melodiile unor bătrâni din satele învecinate, iar eu le cânt cu mare drag la toate petrecerile”.

La biserică, după o noapte de cântat

Cum orice pasiune cere şi sacrificii, cel mai mare of al lui Mihai Botezat este acela că cel mai greu îi este să ajungă la biserică după o noapte de cântat.

„Majoritatea evenimentelor la care particip au loc sâmbătă, iar duminică dimineaţa vreau să ajung la biserică, şi asta este cel mai greu pentru mine”.

Cu toate acestea, Mihai spune că de când a început să cânte în formaţie şi până azi a lipsit doar de câteva ori de la slujba de duminică dimineaţa.

„Îmi este greu, ajung acasă pe la cinci dimineaţa, dorm foarte puţin şi apoi mă trezesc şi plec la biserică”. Mihai participă la slujbele care se ţin în fiecare duminică dimineaţă la capela de la Colegiul Militar „Bucovina” din Câmpulung Moldovenesc, unde este dascăl, dar îi învaţă şi pe copii să cânte muzică bisericească.

CD cu muzică populară

Pasiunea pentru muzică a profesorului de religie din Câmpulung Moldovenesc se va materializa într-un CD pe care acesta intenţionează să-l scoată în cel mai scurt timp.

Scopul apariţiei CD-ului este şi acela de a-i sprijini pe elevii săi de la Centrul Şcolar din Câmpulung Moldovenesc, care visează să aibă o şcoală nouă.

„Caut acum nişte sponsori ca să pot scoate CD-ul, iar o parte din banii pe care-i vor obţine din vânzarea lui îi voi dona şcolii”.

Tot pentru elevii săi şi visul lor de a învăţa într-o şcoală nouă, Mihai Botezat intenţionează să scoată şi un volum de poezii. „Am scrise în jur de 40 de poezii, iar cineva din Bucureşti mă sponsorizează să-l public. Banii îi voi dona şcolii”, a spus Mihai Botezat.

Visul a peste 200 de copii

Mihai Botezat luptă pentru visul celor peste 200 de elevi de la Centrul Şcolar din Câmpulung Moldovenesc, care vor să înveţe într-o şcoală nouă. În prezent aceştia stau într-un spaţiu închiriat, şi ar avea nevoie de aproximativ 2 milioane de euro pentru a-şi construi o şcoală a lor.

Mihai a participat la concursul „Dansez pentru tine” şi a reuşit să adune până în momentul de faţă 36.500 de euro.

Primii bani care au intrat în „Cecul visului” lui Mihai au fost 1.000 de euro, obţinuţi la ieşirea din concursul „Dansez pentru tine”. De Crăciun, în contul Centrului Şcolar din Câmpulung Moldovenesc au mai intrat 25.000 de euro, primiţi la emisiunea Pro TV „Dăruieşti şi câştigi”, moderată de Cristian Tabără.

„Am fost invitat la emisiune, dar nu am putut să ajung, însă am intrat într-o legătură telefonică directă cu Cristi Tabără şi am aflat că am primit 25.000 de euro”. 5.000 de euro au fost donaţi de Centrofarm, 10.000 de euro au venit din partea firmei SC „Ferrero România” SRL şi alţi 10.000 de euro au fost donaţi Centrului Şcolar din Câmpulung Moldovenesc de către Fundaţia Dinu Patriciu.

Mihai Botezat a fost mişcat de gestul lui Petru Bădeliţă, un sucevean muncitor în Italia, care a urmărit emisiunea „Dansez pentru tine”, a fost impresionat de visul lui Mihai, iar în momentul în care a venit în ţară l-a căutat şi i-a dat 500 de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Profesor de religie ziua, lăutar noaptea.
 Vizualizări articol: 1530 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.77/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 13 voturi
Profesor de religie ziua, lăutar noaptea4.8513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Profulde religie trimis de
(11 ian 2008, 11:38:55
Bravo lui un om extraordinar Asa oameni ar trebuii sa fie in lumea asta Orice mama si-ar dori asa un baiat si orice sotie asa un sot Felicitari si mult succes pe mai departe Iti spune o mama de 62 de ani cu 2 baieti tot asa buni ca si dumneata
2.   Foarte bine trimis de
(11 ian 2008, 13:45:13
Muzica e mai sfinta decit dogmele religiei.
3.   Ok trimis de
(11 ian 2008, 14:10:37
Bravo MIHAi, tine-o tot asa. Mai rar asa oameni ca tine. Bafta in continuare.
4.   FELICITARI !!! trimis de
(11 ian 2008, 15:19:00
Felicitari in primul rand parintilor care ne-au dat un adevarat OM. Bravo Mihai !!!
5.   Nepotrivire trimis de
(11 ian 2008, 15:40:49
nu cred ca se prea potriveste o noapte de distractie si apoi biserica...biserica, Dumnezue nu este o distractie.....
6.   FELICITARI trimis de
(11 ian 2008, 19:37:30
eSTI UN OM MINUNAT! AI GRIJA INSA CA CEI CARE GESTIONEAZA CONTURILE SA FOLOSEASCA BANII IN FOLOSUL COPIILOR.
7.   Bravo trimis de
(12 ian 2008, 08:48:44
Felicitari Mihai! Sunt un cunoscut de-al tau care te apreciaza pentru tot efortul tau depus si care iti ureaza mult succes in ceea ce faci de acu' in colo! PS: Meriti si mai mult!
8.   Bravo trimis de
(12 ian 2008, 11:07:29
FEICITARI MIHAI!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Terină de praz cu brânză 1,3kg praz200g roşii3 linguri ulei de măsline2 cepe verzi1 leg. pătrunjel500ml apă50g (10 foi) gelatină250g telemea (preferabil de capră)sare, piperSOSUL: 4 linguri ulei de măsline2 linguri oţet de mere1/2 linguriţă piper proaspăt măcinat½... Citeşte