Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 ian 2008 - Anul XIII, nr. 8 (3689)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu şi Scheffer: Summit-ul din aprilie, probabil cel mai mare din istoria NATO

Vineri, 11 Ianuarie 2008 (13:39:06)

Preşedintele Traian Băsescu şi secretarul general al NATO Jaap de Hoop Scheffer au susţinut, vineri, la Cotroceni, după discuţiile dintre cele două delegaţii, o declaraţie de presă, susţinând că summit-ul din aprilie, de la Bucureşti, va fi probabil cel mai mare din istoria Alianţei.
  Preşedintele Traian Băsescu a declarat că a discutat cu Scheffer despre agenda summit-ului.

"Acest summit va fi probabil cel mai mare din istoria NATO. Ambiţia noastră, ca ţară gazdă, dar şi a celorlalţi participanţi este ca summit-ul să fie unul de succes", a spus Băsescu.

Potrivit şefului statului, summit-ul îşi propune să găsească soluţii pentru Afganistan, pentru proiectele de extindere a Alianţei, pentru securitatea statelor membre, pentru securitatea Mării Negre şi pentru cea energetică. "Ideea de bază a summit-ului este că trebuie să înregistrăm progrese faţă de summit-ul de la Riga", a spus Băsescu. El a adăugat că, dincolo de extindere, summit-ul îşi propune să aducă mai aproape de NATO state precum Serbia, Bosnia-Herţegovina şi Muntenegru.

"România susţine fără rezerve extinderea NATO cu Croaţia, Macedonia şi Albania precum şi faptul că trebuie să privim cu atenţie şi să încercăm soluţii mai bune pentru Georgia şi chiar pentru Ucraina", a declarat şeful statului.

Secretarul general al NATO a spus că pentru el începe să fie o poziţie din ce în ce mai familiară aceea de a fi în România lângă preşedintele Băsescu. "Voi părăsi Bucureştiul în această noapte cu o impresie foarte bună legată de progresele care s-au făcut", a spus secretarul general al NATO referindu-se la organizarea summit-ului. Potrivit acestuia summit-ul va fi "un eveniment uriaş".

"Va fi, din punct de vedere al cifrelor, cel mai mare summit din istoria NATO", spus Scheffer.

Referindu-se la agenda lucrărilor, oficialul NATO a subliniat că la începutul lunii aprilie vor fi în Bucureşti "două zile şi jumătate pline". El a adăugat că, dat fiind şi sprijinul său şi al echipei sale de la Bruxelles, evenimentul va fi un succes.

În încheiere, şeful statului a mulţumit oficialului NATO, precum şi echipei acestuia de la Bruxelles, pentru sprijinul acordat părţii române în vederea organizării summit-ului, iar Scheffer a mulţumit autorităţilor de la Bucureşti pentru eforturile depuse în perspectiva evenimentului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu şi Scheffer: Summit-ul din aprilie, probabil cel mai mare din istoria NATO.
 Vizualizări articol: 527 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu şi Scheffer: Summit-ul din aprilie, probabil cel mai mare din istoria NATO0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Terină de praz cu brânză 1,3kg praz200g roşii3 linguri ulei de măsline2 cepe verzi1 leg. pătrunjel500ml apă50g (10 foi) gelatină250g telemea (preferabil de capră)sare, piperSOSUL: 4 linguri ulei de măsline2 linguri oţet de mere1/2 linguriţă piper proaspăt măcinat½... Citeşte