Google
IULIUS MALL Suceava - Shop & Cruise
IULIUS MALL Suceava - Shop & Cruise
IULIUS MALL Suceava - Shop & Cruise
 
vineri, 11 ian 2008 - Anul XIII, nr. 8 (3689)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,568 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta3,9617 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe Google+ Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |  Trimite pe Yahoo MessengerMessenger |   1 imagine |   ø fişiere video

Terină de praz cu brânză

  • 1,3kg praz
  • 200g roşii
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 2 cepe verzi
  • 1 leg. pătrunjel
  • 500ml apă
  • 50g (10 foi) gelatină
  • 250g telemea (preferabil de capră)
  • sare, piper
  • SOSUL:
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri oţet de mere
  • 1/2 linguriţă piper proaspăt măcinat
  • ½ linguriţă sare

Curăţaţi prazul şi tăiaţi-l în bucăţi egale cu lungimea unei tăvi de chec. Este bine să alegeţi mai mult partea albă a prazului, care este mai fragedă. Fierbeţi prazul în apă sărată timp de 25 minute, apoi scoateţi-l din apa în care a fiert şi puneţi-l pentru 10 minute în apă rece. Scurgeţi-l de apă într-o strecurătoare. Opăriţi roşiile, curăţaţi-le de pieliţă şi tăiaţi-le în cubuleţe. Peste cubuleţele stropite cu ulei de măsline adăugaţi ceapa verde şi pătrunjelul, tăiate mărunt.

Înmuiaţi foile de gelatină în puţină apă rece şi apoi puneţi-le în 500ml din apa clocotită în care a fiert prazul. Amestecaţi pentru omogenizare şi lăsaţi la răcit gelatina. Tapetaţi tava de chec cu folie şi turnaţi în tavă  puţină gelatină rece. Puneţi tava la frigider ca să se întărească. Scoateţi tava când gelatina e tare şi aşezaţi peste ea un strat de fire de praz, puse unul lângă altul. Peste acestea turnaţi din nou gelatină şi puneţi tava iar la frigider. Peste stratul întărit de gelatină aşezaţi cubuleţe de roşii şi peste acestea felii de telemea. Turnaţi gelatină, lăsaţi la rece şi apoi puneţi un strat de roşii, iar gelatină, un strat de praz şi deasupra gelatină. Puneţi tava la frigider pentru 24 ore. Scoateţi terina din tavă cu ajutorul foliei şi tăiaţi-o în felii cu grosimea de 2 – 3cm. La servire, puteţi stropi feliile cu un sos obţinut din amestecarea ingredientelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Terină de praz cu brânză.
 Vizualizări articol: 1471 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Terină de praz cu brânză0.05

Iulius Mall Suceava
AnnaCori
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Terină de praz cu brânză 1,3kg praz200g roşii3 linguri ulei de măsline2 cepe verzi1 leg. pătrunjel500ml apă50g (10 foi) gelatină250g telemea (preferabil de capră)sare, piperSOSUL: 4 linguri ulei de măsline2 linguri oţet de mere1/2 linguriţă piper proaspăt măcinat½... Citeşte