Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 ian 2008 - Anul XIII, nr. 8 (3689)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Şeful CSM: Indiferent din ce zonă politică provine ministrul Justiţiei, să fie dispus dialogului

Vineri, 11 Ianuarie 2008 (19:22:57)

Noul preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Lidia Bărbulescu, susţine că, indiferent din ce zonă politică provine ministrul Justiţiei, "important este ca acesta să fie dispus dialogului şi să aibă în vedere nevoia de a asculta părerile profesioniştilor".
  "Pentru mine are mai puţină importanţă cum se numeşte ministrul Justiţiei sau din ce sferă politică provine. În general, aceasta a fost poziţia mea personală şi cred că nu doar a mea. Important e să fie dispus dialogului, sa aibă în vedere nevoia de a asculta părerile profesioniştilor, chiar dacă nu a fost om de instanţă sau chiar procuror. De asemenea, ne-am dori să se realizeze ceea ce nu prea s-a realizat din 2005 pana acum - respectarea dispoziţiilor legii, care prevăd ca actele normative ce vizează sistemul judiciar şi activitatea judiciară trebuie să primească avizul CSM, chiar daca el este un aviz consultativ", a declarat, vineri, într-un interviu pentru RFI România, judecătoarea Lidia Bărbulescu, aleasă în urmă cu o zi preşedinte al Consiliului.

Lidia Bărbulescu a făcut referire şi la procesele care sunt uneori lungi, iar deciziile sunt contradictorii de la o instanţă la alta. De aceea, spune ea, CSM s-a preocupat în mod deosebit în anul care a trecut, dar nu numai, de unificarea practicii judiciare, astfel încât să se pronunţe aceeaşi soluţie pe aceeaşi problemă de drept, la fel şi la Iaşi, şi la Cluj şi la Bucureşti.

"Efortul va trebui să continue încă şi mai susţinut, pentru că în contextul unei abundenţe legislative, uneori aberante şi contradictorii, oricât ar încerca procurorii şi judecătorii să dea interpretarea unui text de lege, dacă el se schimbă în ziua următoare până când dosarul ajunge în recurs sau în apel, soluţia va fi alta", a arătat noul preşedinte al CSM.

Bărbulescu a subliniat importanţa colaborării cu Legislativul şi cu Executivul, prin Ministerul Justiţiei, iar pentru ca procesele să dureze mai puţin trebuie "nişte Coduri suple, foarte exacte", şi să fie cât mai puţin interpretabil un text de lege care înseamnă text de procedură.

Totodată, Bărbulescu a făcut referiri şi la importanţa pregătirii iniţiale a magistraţilor şi dezvoltarea programelor pentru pregătirea acestora.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şeful CSM: Indiferent din ce zonă politică provine ministrul Justiţiei, să fie dispus dialogului.
 Vizualizări articol: 518 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şeful CSM: Indiferent din ce zonă politică provine ministrul Justiţiei, să fie dispus dialogului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Terină de praz cu brânză 1,3kg praz200g roşii3 linguri ulei de măsline2 cepe verzi1 leg. pătrunjel500ml apă50g (10 foi) gelatină250g telemea (preferabil de capră)sare, piperSOSUL: 4 linguri ulei de măsline2 linguri oţet de mere1/2 linguriţă piper proaspăt măcinat½... Citeşte