Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 nov 2007 - Anul XII, nr. 285 (3656)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9738 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4662 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nicolăescu: Îi vom obliga pe angajaţii serviciilor de ambulanţă să lucreze ca la armată

Joi, 29 Noiembrie 2007 (16:33:26)


 standarde elaborate de către MSP şi MIRA, decizia fiind luată după ce în urma unui control prin mai multe staţii de ambulanţă au fost constatate grave nereguli.
  Subsecretarul de stat Raed Arafat a fost în control în mai multe staţii de ambulanţă.

"Aceste imagini, filmate în timpul unor controale inopinate, la ore diferite din zi şi din noapte, la mai multe staţii de staţii de ambulanţă în Alba, Cluj, Ilfov, Dolj, Argeş, Braşov, au scos la iveală grave nereguli. Ca atare, am semnat un ordin pe care şi l-a însuşit şi MIRA, prin care standardizăm medicina de urgenţă. Pentru a ieşi din acest impas, pentru că unii nu vor să muncească, nu-şi fac datoria, trebuie să-i obligăm să respecte standardele'', a declarat, joi, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, într-o conferinţă de presă în care au fost prezentate rezultatele controlului în mai multe staţii de ambulanţă.

Ministrul a spus că prin impunerea acestor standarde va putea şti cine nu-şi îndeplineşte corect datoria de serviciu şi mai ales îi va putea sancţiona pe cei care greşesc.

"Să dăm un semnal serios, că acei care nu-şi îndeplinesc sarcinile de serviciu trebuie să şi plătească pentru asta. Standardizarea este o «miliarizare a actului profesional», pentru că, până la urmă, ai un ordin de serviciu pe care trebuie să-l îndeplineşti. Altfel, vom avea în fiecare zi cazuri de nemulţumire pentru că medicii şi asistenţii nu-şi îndeplinesc atribuţiile de serviciu. Dacă îi obligăm să lucreze ca la armată, cum se spune, atunci probabil vor fi mai responsabili, mai atenţi, când sunt în dificultate cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu'', a mai spus ministrul.

Potrivit lui Nicolăescu, în urma controlului au fost identificate materiale sanitare, medicamente şi echipamente expirate (balon de oxigen spart). În unele staţii, echipamentele noi stau în dulap, nu în maşini, iar echipajul pleacă pe teren cu "mânile goale". De asemenea, trusele nu sunt dotate după standarde, ci după cum este crede medicul sau asistentul din staţia de salvare. Sunt medicii care pleacă din schimb mai devreme, înainte să vină tura următoare. Unii asistenţi medicali nu ştiu nici măcar ce echipamente au în maşină, spunând că acestea intră în competenţa şoferului, a adăugat demnitarul.

Nicolăescu a amintit despre problemele cu care s-a confruntat la început de mandat, respectiv subfinanţarea, incompetenţa managerială, proasta dotare a ambulanţelor.

"Am adus bani de câteva ori mai mult decât erau, am achiziţionat ambulanţe noi dotate la standarde europeene, am schimbat managerii în pofida atacurilor primite de peste tot. Şi atunci se pune întrebarea simplă, de ce mor oamenii de când fac apel la Salvare şi până ajunge maşina la caz ? Este o întrebare pe care o adresăm Colegiului Medicilor din România'', a mai spus ministrul.

Acesta a adăugat că, din 2008, Ministerul Sănătăţii Publice va cofinaţa serviciile de ambulanţă, pentru o mai bună activitate a acestora.

Standardele care vizează activitatea din medicina de urgenţă vor reglementa programul angajaţilor din staţiile de salvare astfel încât să nu mai fie pauze în activitatea dintre cele două ture. În fiecare serviciu vor fi ambulanţe de rezervă, iar cheile vor rămâne în dispecerat. De asemenea, la predarea turei salvarea trebuie să aibă combustibil în rezervor. În plus, la competiţiile sportive vor fi trimise maşini care nu sunt în program. Toate salvările vor avea inscripţionat numărul 112, număr de urgenţă în toată Europa. Purtarea centurii de siguranţă este obligatorie atât pentru angajaţii serviciului, cât şi pentru bolnavul de pe targa din maşină. Totodată, toate ambulanţele trebuie să aibă un stoc de medicamente care să asigure rezerva pentru trei zile.

Toate aceste reglementări vizează atât ambulanţa cât şi serviciile SMURD, a mai spus Arafat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nicolăescu: Îi vom obliga pe angajaţii serviciilor de ambulanţă să lucreze ca la armată.
 Vizualizări articol: 543 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nicolăescu: Îi vom obliga pe angajaţii serviciilor de ambulanţă să lucreze ca la armată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei