Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 nov 2007 - Anul XII, nr. 285 (3656)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5377 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PE a adoptat un raport care propune norme minime pentru siguranţa şi calitatea serviciilor hoteliere

Joi, 29 Noiembrie 2007 (17:09:42)

Parlamentul European a aprobat, joi, un raport al europarlamentarului Paolo Costa, care propune adoptarea unor norme minime privind calitatea serviciilor hoteliere, referindu-se şi la protecţia consumatorilor şi la accesul persoanelor cu handicap la destinaţiile turistice.

  Prin actul adoptat, joi, la Bruxelles, sunt luate în calcul şi programele turistice adresate special pensionarilor, potrivit unui comunicat al Parlamentului European, remis, joi, agenţiei MEDIAFAX.

Un raport realizat de europarlamentarul italian Paolo Costa şi adoptat cu 536 voturi "pentru", 58 "împotrivă" şi 22 abţineri, deputaţii vor adoptarea unor norme minime în ceea ce priveşte siguranţa şi calitatea serviciilor hoteliere, cu posibilitatea introducerii unei „mărci CE” în această privinţă, pentru toate destinaţiile turistice din Uniunea Europeană. Raportul menţionează o serie de norme de clasificare a standardelor de calitate în domeniul serviciilor hoteliere din Statele Membre. Deputaţii invită autorităţile locale, regionale şi naţionale să sprijine, în parteneriatele public/privat, activitatea industriei hoteliere europene, atât în ceea ce priveşte transparenţa, cât şi armonizarea sistemelor de clasificare existente, prin stabilirea unor valori de referinţă, potrivit sursei citate. Având în vedere că tot mai mulţi turişti îşi pregătesc călătoriile făcând rezervări (de transport, cazare) direct, prin mijloace electronice, deputaţii cer un cadru de protecţie a consumatorului, care să garanteze că datele lor personale sunt protejate, iar informaţiile pe care le primesc online sunt corecte, oneste, actualizate şi lipsite de ambiguitate. Parlamentarii europeni recomandă certificarea site-urilor de internet cu informaţii electronice privind serviciile turistice (rezervare şi plată).

Executivut european subliniază rolul pozitiv pe care îl joacă în acest sector organizaţiile active în domeniul turismului social, ale căror activităţi ar trebui încurajate şi sprijinite. Totodată, deputaţii invită Comisia să desfăşoare o campanie europeană de promovare a siguranţei rutiere, atrăgând atenţia asupra noilor măsuri de control comune, pentru a informa turiştii despre diversele norme ce se aplică în statele membre, altele decât ţara lor de reşedinţă. Având în vedere declinul turismului medical, deputaţii consideră necesară adoptarea unei directive comunitare care să definească recunoaşterea şi utilizarea staţiunilor balneo-climaterice şi, în general, rolul turismului medical şi al tratamentelor termale, în raport cu resursele turistice din diferite state membre (exceptând aspectele medicale, cele privind securitatea socială şi asigurările). Parlamentarii invită Comisia şi statele membre să analizeze posibilitatea elaborării unei Carte a drepturilor şi obligaţiilor turiştilor europeni, date fiind incidentele violente provocate de turişti în unele destinaţii turistice din Uniune, precum şi a unui cod de conduită european pentru companiile de turism. Ei subliniază necesitatea de a proteja, de a conserva şi de a restaura patrimoniul cultural european şi solicită o gestionare mai strictă a acestor situri şi a condiţiilor în care ele sunt vizitate, precum şi eforturi sporite în vederea îmbunătăţirii accesului persoanelor cu handicap, care în prezent călătoresc în scopuri turistice într-un număr tot mai mare. Accesibilitatea destinaţiilor turistice depinde şi de serviciile de transport, în acest sens Parlamentul solicitând Comisiei o politică europeană în domeniul transporturilor, care să ia în considerare problema accesibilităţii, care afectează regiunile cu caracteristici naturale sau geografice specifice, cum ar fi regiunile ultraperiferice, cele insulare şi muntoase şi regiunile cele mai nordice, puţin populate. Există deja un număr substanţial de norme privind drepturile pasagerilor în domeniul transportului aerian, care promovează accesibilitatea şi oferă compensaţii juste în caz de întârziere şi anulare, dar şi în caz de accident. În prezent, Parlamentul depune eforturi pentru a obţine drepturi similare şi pentru pasagerii din transportul feroviar şi naval.

Deputaţii subliniază nevoia de a proteja cultura tradiţională şi mai ales arta populară, meşteşugurile, meseriile şi cunoştinţele populare, aflate acum în pericol, dar esenţiale pentru păstrarea identităţii naţionale şi pentru atractivitatea zonelor rurale ca destinaţii turistice. Raportul îndeamnă Comisia, statele membre, regiunile, autorităţile locale şi industria turismului să coordoneze politicile cu impact direct sau indirect asupra turismului, să coopereze mai strâns şi să utilizeze mai bine instrumentele financiare europene disponibile în perioada 2007-2013, în vederea dezvoltării turismului European. Raportul recomandă responsabililor din domeniul turismului să-şi focalizeze acţiunile asupra competitivităţii întreprinderilor, serviciilor şi structurilor turistice, asupra creării de locuri de muncă, şi în special asupra dezvoltării regiunilor Europene mai puţin favorizate. Conform raportului, IMM-urile ar trebui să se implice mai mult în afacerile turistice şi ar trebui găsite soluţii pentru simplificarea procedurilor de obţinere a sprijinului financiar. Cursurile de instruire şi de adoptare a bunelor practici, promovate de Uniunea Europeană, ar trebui introduse la nivelul regiunilor, mai ales în ţările care au aderat la Uniune după 2004.

Comisia pentru Transport şi Turism cere un program turistic european pentru pensionari, care ar îmbunătăţi calitatea vieţii cetăţenilor în vârstă din Uniune, ar crea locuri de muncă şi ar genera o cerere mai mare şi o dezvoltare mai susţinută a economiei europene. Deputaţii subliniază necesitatea acordării de asistenţă comunitară statelor membre al căror sector turistic a fost afectat de catastrofe naturale. Ei consideră, totodată, foarte important multilingvismul, pentru politica din sectorul turismului, şi recomandă furnizarea de informaţii cu privire la locurile istorice care pot fi vizitate, în cât mai multe limbi vorbite în statele membre.

Raportul adoptat de PE are calitate de recomandare pentru statele membre UE, nefiind obligatoriu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PE a adoptat un raport care propune norme minime pentru siguranţa şi calitatea serviciilor hoteliere.
 Vizualizări articol: 502 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PE a adoptat un raport care propune norme minime pentru siguranţa şi calitatea serviciilor hoteliere0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei