Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 nov 2007 - Anul XII, nr. 285 (3656)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Curtea Constituţională constată că organizarea referendumului a fost legală şi confirmă rezultatele

Joi, 29 Noiembrie 2007 (13:46:34)

Curtea Constituţională (CC) a constatat că procedura pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional din data de 25 noiembrie 2007 privind introducerea votului uninominal a fost respectată şi a confirmat rezultatele acestui referendum.

  Curtea Constituţională s-a întrunit în plen, miercuri şi joi, pentru a verifica dacă a fost respectată procedura pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional din data de 25 noiembrie 2007 privind introducerea votului uninominal pentru alegerea membrilor Parlamentului României şi pentru confirmarea rezultatului referendumului, informează, joi, Curtea Constituţională.

Judecătorii CC au constatat că referendumul s-a desfăşurat cu respectarea dispoziţiilor prevăzute de lege, neînregistrându-se încălcări sau incidente de natură să influenţeze rezultatul votului.

Astfel, cu unanimitate de voturi, CC a constatat că a fost respectată procedura pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional din data de 25 noiembrie 2007 privind introducerea votului uninominal pentru alegerea membrilor Parlamentului României. De asemenea, CC a confirmat rezultatele referendumului.

Judecătorii CC au stabilit că din totalul de 18.296.459 de persoane înscrise în lista pentru referendum au participat la vot 4.851.470 persoane, număr insuficient pentru ca referendumul să fie declarat valabil conform prevederilor articolului 5 alineatul 2 din Legea 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, cu modificările şi completările ulterioare.

Dintre voturile valabil exprimate, 3.947.212 au fost în favoarea introducerii votului uninominal, 784.640 au fost împotrivă, iar 119.618 au fost nule.

Hotărârea se va prezintă Camerei Deputaţilor şi Senatului, întrunite în şedinţă comună.

Hotărârea este definitivă şi general obligatorie, urmând să fie publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi în presă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Curtea Constituţională constată că organizarea referendumului a fost legală şi confirmă rezultatele.
 Vizualizări articol: 444 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Curtea Constituţională constată că organizarea referendumului a fost legală şi confirmă rezultatele0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei