Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 nov 2007 - Anul XII, nr. 284 (3655)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană către deputaţii PSD: Să nu vă prind că Ordonanţa Fondului Proprietatea trece tacit

Miercuri, 28 Noiembrie 2007 (17:23:28)

Liderul PSD Mircea Geoană i-a avertizat, miercuri, pe deputaţii PSD să fie prezenţi la şedinţa de plen în care se va dezbate Ordonanţa privind Fondul Proprietatea, pentru ca aceasta să nu treacă tacit, ca la Senat, deşi Constituţia prevede procedura adoptării tacite doar pentru prima Cameră sesizată
 
  Geoană le-a transmis deputaţilor social-democraţi, prin intermediul viceliderilor grupului din Cameră, care au fost prezenţi, miercuri, la şedinţa departamentelor PSD, să fie atenţi ca Ordonanţa privind Fondul Proprietatea să nu treacă prin procedura adoptării tacite, aşa cum s-a întâmplat la Senat.

"Să nu vă prind că trece tacit Ordonanţa, cum s-a întâmplat la Senat", a spus el.

Geoană şi-a exprimat dezacordul faţă de ordonanţa care permite Guvernului să acorde despăgubiri foştilor proprietari nu din acţiunile societăţilor din Fondul Proprietatea, ci din bugetul de stat.

"După trei ani de cheltuială inutilă cu Fondul Proprietatea, Guvernul acordă despăgubiri tot din banii publici, de la bugetul de stat, iar Bogdan Olteanu (preşedintele Camerei Deputaţilor – n.r.) ţine ascuns în sertar la Camera Deputaţilor textul ordonanţei, doar-doar s-o mai juca la bursă", a spus liderul PSD.

De asemenea, Geoană a solicitat ca în fiecare zi să i se prezinte situaţia prezenţei deputaţilor PSD la şedinţele de comisii, în special la cele de buget-finanţe, pe durata dezbaterilor la proiectul de buget de stat pe 2008.

Liderul PSD a reiterat decizia conducerii partidului de a vota în favoarea proiectului de buget pe 2008 doar în condiţiile în care amendamentele social-democraţilor vor fi acceptate.

Parlamentarii PSD au depus 750 de amendamente la proiectul de buget de stat pe 2008, majoritatea vizând acordarea unor măsuri sociale, creşteri salariale, ale pensiilor şi alte facilităţi.

Geoană a apreciat că, dacă amendamentele esenţiale ale PSD vor fi acceptate de reprezentanţii Guvernului şi de parlamentarii PNL, proiectul de buget ar putea fi adoptat în 15 decembrie.

Liderul social-democrat a transmis membrilor PSD din comisiile de buget-finanţe să nu accepte majorarea cu 26% a cheltuielilor, pentru 2008, a celor două Camere ale Parlamentului.

El a spus că este "inadmisibil" ca valoarea cheltuielilor Guvernului şi Parlamentului să crească mai mult decât rata inflaţiei şi s-a pronunţat pentru o majorare limitată la 4-5%.

Geoană a participat, miercuri, la o şedinţă a departamentelor PSD, în care s-au stabilit principalele amendamente pe care senatorii şi deputaţii social-democraţi le vor susţine la dezbaterile asupra proiectului de buget de stat pe 2008.

Conform articolului 75 alin. 2 din Constituţie, prima Cameră sesizată se pronunţă în termen de 45 de zile. Pentru coduri şi alte legi de complexitate deosebită termenul este de 60 de zile. "În cazul depăşirii acestor termene se consideră că proiectele de legi sau propunerile legislative au fost adoptate", prevede art. 75 alin. 2.

Constituţia nu prevede însă o procedură similară şi în cazul Camerei legislative decizionale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană către deputaţii PSD: Să nu vă prind că Ordonanţa Fondului Proprietatea trece tacit.
 Vizualizări articol: 404 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană către deputaţii PSD: Să nu vă prind că Ordonanţa Fondului Proprietatea trece tacit0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei