Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 nov 2007 - Anul XII, nr. 278 (3650)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Grecia va acorda României un sprijin de 70,5 milioane de euro

Joi, 22 Noiembrie 2007 (17:19:12)

Ministrul de Externe, Adrian Cioroianu, a anunţat, joi, la finalul unei întrevederi cu ministrul elen de Externe, Dora Bakoyannis, că Grecia va acorda României un sprijin de 70,5 milioane de euro, urmare a prelungirii cu cinci ani a planului elen de reconstrucţie şi dezvoltare economică în Balcani.

  Ministrul român a spus că nu a fost stabilită data la care vor fi primiţi banii, dar a precizat că aceştia vor fi alocaţi unor proiecte importante de dezvoltare a infrastructurii.

Dora Bakoyannis a explicat la rândul ei existenţa acestui program prin dorinţa Greciei de dezvoltare în Balcani a infrastructurii, precum şi a comunităţii de afaceri zonale.

Adrian Cioroianu a mai spus că în urma discuţiei cu omologul elen a convenit revitalizarea trilateralei Bulgaria-Grecia-România, precum şi stabilirea unui calendar de consultări periodice la nivel de directori între cele două ministere.

De asemenea, au fost discutate aspecte referitoare la organizarea summit-ului NATO de la Bucureşti, situaţia din Balcani şi necesitatea unei abordări comune a unei politici cristalizate atât a României şi Greciei cât şi a Uniunii Europene în zona Mării Negre.

Dora Bakoyannis a mai precizat, referindu-se la situaţia provinciei Kosovo, că este vorba despre "o problemă internaţională care necesită o soluţie internaţională". Ministrul elen a precizat că este necesară susţinerea în continuare a eforturilor Troicii pentru Kosovo, apreciind că Europa are un rol foarte important.

Bakoyannis a mai spus că Grecia este un susţinător puternic al perspectivei euro-atlantice a Balcanilor, în condiţiile îndeplinirii condiţiilor necesare şi mai ales a standardelor privind vecinătatea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Grecia va acorda României un sprijin de 70,5 milioane de euro.
 Vizualizări articol: 580 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Grecia va acorda României un sprijin de 70,5 milioane de euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Reţete de post Pifteluţe din soia Ai nevoie de: 200 g soia granule, 400 ml apă, 2 morcovi, 2 cepe, 4 căţei cu usturoi, 2 linguri cu oţet, 2 linguri cu făină, o legătură de pătrunjel, ulei, cimbru, sare, piper. Cum procedezi: Înmoaie soia în apa... Citeşte