Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 nov 2007 - Anul XII, nr. 276 (3648)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministrul Muncii reîncepe negocierile cu patronatele şi sindicatele pentru salariul minim

Marţi, 20 Noiembrie 2007 (17:04:38)

Ministrul Muncii Paul Păcuraru a declarat, marţi, la Satu Mare, că va reîncepe săptămâna viitoare, negocierile cu sindicatele şi patronatele pentru salariul minim, liberalul recunoscând că "suma de 500 de lei nu aduce fericirea", transmite corespondentul MEDIAFAX.

  "Sindicaliştii trebuie să înţeleagă că oferta de 500 de lei asigură o creştere de 28 la sută a salariului minim faţă de anul 2007, care acoperă inflaţia. Un salariu minim de 550 de lei ar avea efecte devastatoare asupra inflaţiei. Vom reîncepe luni după-amiază o rundă de negocieri cu sindicatele şi cu patronatele. Ne vom păstra oferta de 500 de lei. Patronatele sunt aproape de accepţiunea noastră", a declarat ministrul Paul Păcuraru, în cadrul unei conferinţe de presă.

"Salariul minim de 500 de lei nu este unul care să aducă fericirea, însă trebuie să vedem ce poate şi ce nu România", a adăugat ministrul.

Ministrul Paul Păcuraru a cerut, luni, la Oradea, sindicatelor, să înţeleagă că salariul minim pe economie nu poate fi mai mare de 500 lei, el declarând că, deşi exista o înţelegere privind această sumă, sindicaliştii au depus o notificare privind declanşarea conflictului de muncă.

Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale Paul Păcuraru a anunţat, luni, la Oradea, că reprezentaţii sindicatelor au depus, luni dimineaţă, la cabinetul său o notificare privind declanşarea conflictului colectiv de muncă la nivel naţional.

"În urmă cu o săptămână, am purtat negocieri cu patronatele şi sindicatele, convenind asupra unui salariu minim pe economie de 500 de lei. Între timp, reprezentaţii sindicatelor şi-au schimbat atitudinea şi cer declanşarea procedurii conflictului colectiv de muncă", a declarat Păcuraru.

Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale susţinea că şi salariul minim de 500 lei pe lună este la limita superioară pe care o suportă realitatea economică din România.

Guvernul a propus, în 12 noiembrie, ca salariul minim unic la nivel naţional în 2008 să fie de 500 de lei.

Ministrul Muncii, Paul Păcuraru, declara, la finalul unei întâlniri cu reprezentanţii sindicatelor şi cei ai patronatelor, că salariul minim va creşte anul viitor cu 28 la sută, de la 390 la 500 de lei, adăugând că această creştere nu va influenţa inflaţia. El a arătat că această valoare este limita maximă suportată în prezent de buget pentru salariul minim.

Sindicatele au cerut ca dacă evoluţia economică o va permite, să existe o renegociere a salariului minim în 2008, adăuga Păcuraru.

Vicepreşedintele Blocului Naţional Sindical, Ovidiu Jurcă, declara însă, în aceeaşi seară, că nu este mulţumit de oferta Guvernului, precizând că se va hotărî, în urma discuţiilor cu membrii de sindicat, dacă acceptă valoarea de 500 de lei pentru salariul minim sau continuă conflictul de muncă.

Vicepreşedintele Cartel Alfa, Romulus Niţă, a declarat la rândul său că partea sindicală nu poate accepta valoarea de 500 de lei pentru salariul minim, astfel încât conflictul de muncă va continua, urmând să fie depuse documentele pentru conciliere la Ministerul Muncii.

Guvernul a decis, la sfârşitul anului trecut, ca salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată să fie majorat, la 1 ianuarie 2007, de la 330 lei la 390 lei. Pentru un program de lucru mediu lunar de 170 de ore, nivelul de 390 de lei reprezintă un venit de 2,294 lei pe oră.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Muncii reîncepe negocierile cu patronatele şi sindicatele pentru salariul minim.
 Vizualizări articol: 505 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministrul Muncii reîncepe negocierile cu patronatele şi sindicatele pentru salariul minim0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei