Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 nov 2007 - Anul XII, nr. 276 (3648)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: Primul gest pe care-l va face Guvernul după adoptarea bugetului va fi o rectificare

Marţi, 20 Noiembrie 2007 (17:12:45)

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, marţi, că garantează că primul gest pe care îl va face Guvernul după adoptarea bugetului de stat pe anul 2008 va fi o importantă rectificare bugetară.
 
  Geoană a afirmat, la o dezbatere PSD asupra proiectului de buget pe 2008, că primul gest pe care îl va face Executivul după adoptarea bugetului în Parlament va fi să opereze "o importantă rectificare bugetară".

"Anul viitor vom fi din rectificare în rectificare şi din modificarea codului fiscal în modificarea codului fiscal", a spus preşedintele PSD.

El a criticat principiile pe care Executivul a construit proiectul de buget pe anul 2008, apreciind că acesta este nerealist, nesocial şi neeuropean.

Geoană a spus că bugetul pe anul 2008 va trebui să asigure o justă distribuire a creşterii economice şi a criticat decalajele sociale promovate de politica fiscală de dreapta.

"Am ajuns să avem insule de opulenţă şi probabil o să vedem în cartiere din Pipera, în curând, mitraliere şi pază armată, în timp ce la numai doi kilometri depărtare sunt condiţii de sărăcie ca-n secolul XIX", a spus el.

Geoană a apreciat că viitoarele construcţii bugetare ar trebui să fie proiectate multianual, pe alte principii fiscale decât cele promovate de actualul guvern.

"Ce încercăm noi (PSD - n.r.) acum este să cârpim un buget construit pe o politică fiscală de dreapta, dar pe viitor trebuie regândită politica fiscală şi construită de la zero proiecţia bugetară", a spus el.

Liderul PSD s-a pronunţat în favoarea stopării privatizărilor din energie, până la elaborarea şi adoptarea unei strategii energetice naţionale.

Geoană a afirmat că instituţiile de stat ar trebui să dea dovadă de "responsabilitate" şi să-şi reducă în 2008 cheltuielile.

El a apreciat că "nu este normal" ca pentru anul 2008 Parlamentul să-şi propună o majorare cu 20% a cheltuielilor şi a criticat "desfrâul de agenţii" şi de cheltuieli bugetare la nivelul Executivului.

La dezbaterea organizată de PSD au participat şi vicepreşedinţii grupului socialist din PE, Jean Marinus Wiersma şi Hanes Svoboda.

Wiersma a apreciat că introducerea cotei unice de impozitare nu a fost benefică pentru promovarea principiilor solidarităţii sociale.

Svoboda a afirmat că un guvern nu trebuie să sacrifice politicile sociale pentru a creşte competitivitatea economică.

Reprezentanţii PSD au prezentat principalele amendamente pe care le propun la proiectul de buget pe 2008 şi de adoptarea cărora condiţionează votul din Parlament asupra proiectului de buget.

Aceste amendamente prevăd creşterea salariului minim pe economie la 640 lei, compensarea integrală a medicamentelor pentru pensionarii cu venituri mici, acordarea soţului supravieţuitor a 25% din cuantumul pensiei soţului decedat, decondarea tichetelor de călătorie neutilizate de pensionari, reducerea TVA la 5% pentru pâine, carne, lapte, ulei şi zahăr, acordarea a 6% din PIB pentru educaţie, acordarea a 650 lei subvenţie pentru agricultorii care exploatează terenuri mai mari de un hectar, creşterea la 50 lei a alocaţiei pentru copii şi introducerea primei de angajare pentru tinerii cu vârste de până la 25 de ani la nivelul a două salarii medii brute pe economie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: Primul gest pe care-l va face Guvernul după adoptarea bugetului va fi o rectificare.
 Vizualizări articol: 537 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: Primul gest pe care-l va face Guvernul după adoptarea bugetului va fi o rectificare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei