Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 nov 2007 - Anul XII, nr. 276 (3648)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vosganian: România este nedreptăţită de decizia CE de a reduce cota de emisii de dioxid de carbon

Marţi, 20 Noiembrie 2007 (13:43:18)

România consideră că este nedreptăţită de decizia Comisiei Europene (CE) privind reducerea cotei de emisii de dioxid de carbon şi va transmite în acest sens o scrisoare autorităţilor de la Bruxelles, împreună cu alte state, a declarat, marţi, ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian.
 
  Decizia privind transmiterea scrisorii a fost adoptată în urma unor discuţii dintre premierul Călin Popescu Tăriceanu şi ministrul mediului, Attila Korodi, a afirmat Vosganian.

CE a redus, în octombrie, cotele anuale de emisii de dioxid de carbon în industria românească, pentru perioada 2008-2012, de la 95,7 milioane de tone la 75,9 milioane tone.

Totodată, CE a redus cu 10% plafonul emisiilor României pentru anul 2007, faţă de planul naţional de alocare stabilit de autorităţile române.

În această situaţie, statul român ar putea fi acţionat în instanţă de companiile româneşti, care şi-au stabilit nivelul emisiilor după plafonul iniţial, întrucât autorităţile obligă firmele să aplice retroactiv această reducere, potrivit lui Alexandru Săndulescu, director în Ministerul Economiei şi Finanţelor.

Săndulescu, şeful Direcţiei generale de politici energetice din Ministerul Economiei, a afirmat, marţi, că decizia CE de a reduce cota emisiilor de dioxid de carbon va forţa companiile locale să cumpere certificate de emisii, putând genera astfel costuri suplimentare, care pot afecta investiţiile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vosganian: România este nedreptăţită de decizia CE de a reduce cota de emisii de dioxid de carbon.
 Vizualizări articol: 473 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vosganian: România este nedreptăţită de decizia CE de a reduce cota de emisii de dioxid de carbon0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei