Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 nov 2007 - Anul XII, nr. 265 (3639)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tăriceanu anunţă din nou că va sesiza CE asupra Decretului din Italia, dacă există o bază juridică

Vineri, 9 Noiembrie 2007 (13:35:07)

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat, vineri, din nou că Executivul de la Bucureşti va sesiza Comisia Europeană asupra Decretului-lege emis de Guvernul italian, dacă se va constata că există "termenii juridici" necesari.
 
  El a arătat că specialiştii pe legislaţie comunitară din ministerele de Externe, Justiţie şi Interne analizează acest decret din perspectiva prevederilor incluse în Directiva CE 38/2004.

Guvernul ar putea sesiza Comisia Europeană în cazul Decretului-lege aprobat de Executivul italian, în funcţie de recomandările ministerelor implicate care analizează situaţia din punct de vedere juridic, a anunţat, joi, premierul Călin Popescu Tăriceanu.

"Există specialişti jurişti care spun că Decretul intră în conflict cu Directiva 38/2004 a Comisiei Europene. În momentul de faţă, Ministerul de Externe, Ministerul de Interne şi Ministerul de Justiţie lucrează împreună, este un colectiv care analizează din punct de vedere juridic această Directivă, şi, pe baza recomandărilor lor, este posibil - nu am decis încă, pentru că nu au prezentat încă rezultatul - să facem o scrisoare către Comisia Europeană", a spus Tăriceanu la Antena 3.

El a arătat că Decretul-lege aprobat de Guvernul italian nu vizează doar cetăţenii români şi nici persoanele care lucrează cinstit.

Premierul a precizat că a discutat "în detaliu" despre acest subiect în întâlnirea de miercuri, de la Roma, cu premierul Italiei, Romano, Prodi şi cu ministrul italian de Interne, prezent la întâlnire.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu anunţă din nou că va sesiza CE asupra Decretului din Italia, dacă există o bază juridică.
 Vizualizări articol: 469 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăriceanu anunţă din nou că va sesiza CE asupra Decretului din Italia, dacă există o bază juridică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei