Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 nov 2007 - Anul XII, nr. 265 (3639)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Realizarea celor opt centre regionale de boli infecţioase, cuprinsă în bugetul sănătăţii pe 2008

Vineri, 9 Noiembrie 2007 (13:44:51)

Bugetul sănătăţii pe 2008 cuprinde, în vederea realizării celor opt centre regionale de boli infecţioase, sumele care vor completa cele 12 milioane de euro alocate prin Banca Mondială pentru realizarea reţelei naţionale de profil, a anunţat, joi seară, ministrul Sănătăţii Eugen Nicolăescu.

  "Prin programul Băncii Mondiale vor fi create cele opt centre regionale: Bucureşti, Timişoara, Târgu Mureş, Cluj, Braşov, Constanţa, Iaşi şi Craiova, în care vom avea compartimente de izolare şi tratare în cazul unei pandemii de gripă, finanţat cu 12 milioane euro. Institutele regionale, coordonate de Institutul Naţional «Matei Balş» pot organiza o reţea de supravegere mai bună mai eficientă, întrucât ameninţările OMS şi UE privind iminenţa unei pandemii sunt tot mai frecvente. Centrele regionale trebuie înfiinţate cât mai repede, mai ales că acum avem fonduri de la BM, ce trebuie utilizate", a mai spus Niolăescu, prezent, joi noapte, al conferinţa de presă prilejuită de "Zilele Institutului Naţional de Boli Infecţioase '«Matei Balş'»".

Ministrul a spus că trebuie gândită o strategie pentru descentralizarea activităţii pentru o serie de patologii importante. "Aşa cum avem institute ale inimii , de nefrologie, trebuie să avem institute de boli infecţioase. Am conceput, de anul trecut" un poiect care a fost aprobat de BM care începe să fie finanţat şi care înseamnă dotare, logistică , funcţionarea reţelei, la care va exista şi cofinanţare românească", a adăugat demnitarul.

Nicolăescu estimează că reţeaua de boli infecţioase ar putea fi definitivată în doi-trei ani. "România merită acest efort. Până la sfârşitul lui 2008 am putea finaliza partea regionalizată, iar apoi să fie organizată reţeaua până la ultimul departament sau spital de profil", a spus acesta.

Ministrul Sănătăţii l-a felicitat pe profesorul Adrian Streinu Cercel pentru implicarea în dezvoltarea reţelei, dar şi a programului HIV/SIDA, apreciind faptul că i-a fost alături în momente grele.

"Am crezut că anumite lucruri pot fi schimbate peste noapte. Am crezut că dacă vrei să faci un lucru, nu este nicio oprelişte şi poţi să-l faci imediat. Domnul Adrian Streinu Cercel mi-a netezit un drum al prudenţei şi mi-a recomandat anumite obiective pe care trebuie să le am în vedere. Îi mulţumesc public pentru ajutorul dat'', a adăugat ministrul Sănătăţii.

Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului "Matei Balş" a precizat că planul realizat cu BM este în derulare, fiind în discuţie ultimele detalii legate de echipamente. "Să ne pregătim pentru pandemie. Aş dori ca reţeaua de boli infecţioase să se dezvolte ca ciupercile. Dar până atunci sperăm în deschiderea centrelor regionale'', a adăugat managerul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Realizarea celor opt centre regionale de boli infecţioase, cuprinsă în bugetul sănătăţii pe 2008.
 Vizualizări articol: 436 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Realizarea celor opt centre regionale de boli infecţioase, cuprinsă în bugetul sănătăţii pe 20080.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei