Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 nov 2007 - Anul XII, nr. 265 (3639)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Parlamentul European va dezbate luni decretul-lege privind expulzările, adoptat de Guvernul italian

Vineri, 9 Noiembrie 2007 (13:49:48)

 Conferinţa preşedinţilor grupurilor parlamentare din Parlamentul European a decis joi, la Bruxelles, ca decretul-lege adoptat de Guvernul italian referitor la expulzarea imigranţilor comunitari care reprezintă un pericol pentru siguranţa publică să fie dezbătut luni, în plenul Legislativului UE.

  În timpul dezbaterilor va interveni şi comisarul european pentru Justiţie şi Afaceri Interne, Franco Frattini, din partea Comisiei Europene, potrivit purtătorului său de cuvânt, care a făcut o declaraţie joi, la conferinţa de presă săptămânală a Executivului european, relatează site-ul agenţiei Apcom.

Conform unor surse din PE, citate tot de Apcom, Legislativul european va supune votului în plen - miercurea viitoare, la sediul său de la Strasbourg - o rezoluţie referitoare la decretul-lege italian.

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Johannes Laitenberger, a declarat joi, la Bruxelles - ca răspuns la scrisoarea comună trimisă de premierul român, Călin Popescu Tăriceanu, şi de omologul său italian, Romano Prodi, preşedintelui CE, Jose Manuel Durao Barroso - că Executivul comunitar "este pregătit să lucreze alături de statele membre pe marginea oricărei cereri concrete" care îi este adresată.

"Preşedintele Barroso a primit scrisoarea celor doi premieri şi salută cooperarea dintre România şi Italia, încurajând posibilităţile oferite de rapoartele bilaterale" dintre cele două ţări, a afirmat Laitenberger, citat de site-ul Apcom.

În scrisoarea trimisă miercuri lui Barroso, Prodi şi Tăriceanu au cerut intervenţia Comisiei pentru a ajuta statele membre să facă faţă fluxurilor de migraţie din noile ţări UE, mult mai ample decât fusese anticipat, concomitent cu elaborarea unei strategii europene de integrare socială a romilor.

"Nu pot anticipa conţinutul răspunsului pe care Barroso îl va trimite lui Prodi şi Tăriceanu, dar pot să spun că cel mai rapid mod de a găsi soluţii la problemele apărute este acela de a folosi posibilităţile deja disponibile în cadrul legislaţiei şi fondurilor UE deja existente", a conchis purtătorul de cuvânt.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Parlamentul European va dezbate luni decretul-lege privind expulzările, adoptat de Guvernul italian.
 Vizualizări articol: 565 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Parlamentul European va dezbate luni decretul-lege privind expulzările, adoptat de Guvernul italian0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei