Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 nov 2007 - Anul XII, nr. 261 (3635)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Presa europeană comentează despre climatul creat în Italia după crima săvârşită de un imigrant român

Luni, 5 Noiembrie 2007 (13:35:21)

Presa europeană acordă spaţii largi situaţiei create în Italia după crima săvârşită de un român la Roma, în prim-plan fiind măsurile de expulzare a imigranţilor care comit infracţiuni şi climatul care încurajează xenofobia

"Atmosferă de vendetă în Italia după agresarea unei femei de către un rom de origine română", notează Radio France Internationale, evocând acţiunile de expulzare a românilor şi cazul de atacare a trei români la Roma.

Sub titlul "Românii, daţi afară din Italia", cotidianul francez Liberation redă pe larg cazul celor trei români agresaţi la Roma de extremişti italieni ca reacţie la uciderea Giovannei Reggiani, victima unui rom de origine română. Într-un alt articol, Liberation prezintă mărturia unui român repatriat din Franţa la începutul anului şi pe care Guvernul francez l-a ajutat să îşi deschidă o mică afacere în România.

Şi cotidianul Nouvel Observateur remarcă "climatul de tensiune" din Italia după incidentele violente care au implicat imigranţi români. "Numeroşi lideri politici italieni se tem de acte de răzbunare împotriva imigranţilor români", subliniază publicaţia citată, prezentând detalii despre evenimentele din Italia, inclusiv despre măsurile de expulzare a românilor.

"Italia pare să descopere amploarea fenomenului migraţiei românilor. Ministrul de Interne Giuliano Amato a recunoscut că nimeni nu îşi imagina că vor exista 500.000 de români săraci care să vină în Italia în doar un an. Agresiunea din Italia demonstrează o dată în plus că problema romilor este chiar mai delicată în România", relatează radio-televiziunea belgiană (RTBF).

"Italia expulzează români din motive de siguranţă publică", scrie şi publicaţia elveţiană Tribune de Geneve.

Situaţia din Italia este descrisă amănunţit şi de publicaţia online EUObserver, care estimează că aproximativ 1.000 de români, în principal romi, au venit în Italia în fiecare lună care a trecut de la aderarea României la Uniunea Europeană.

"Vremuri rele pentru românii din Italia", observă postul de radio Europe 1: "Românii sunt principalii europeni vizaţi de decretul care le permite prefecţilor italieni să expulzeze cetăţeni comunitari".

Agenţia France-Presse, care a relatat pe larg despre incidentele petrecute în Italia în ultimele zile, aduce luni în prim-plan "îngrijorarea" autorităţilor române faţă de "xenofobia" şi expulzările din Italia.

Şi agenţia Reuters acordă o atenţie deosebită situaţiei din Italia, sub titlul "Italia va expulza europenii infractori, în vizor fiind luaţi românii".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Presa europeană comentează despre climatul creat în Italia după crima săvârşită de un imigrant român.
 Vizualizări articol: 514 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Presa europeană comentează despre climatul creat în Italia după crima săvârşită de un imigrant român0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei