Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 nov 2007 - Anul XII, nr. 261 (3635)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Statistici negre

Creştere îngrijorătoare a numărului de accidente

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După ce, timp de câţiva ani, numărul tragediilor de pe şosele s-a menţinut relativ constant, anul acesta a adus o creştere îngrijorătoare a evenimentelor rutiere grave. Conform unei statistici întocmite de Serviciul Poliţiei Rutiere Suceava, în primele 9 luni ale acestui an în judeţ s-au înregistrat 165 de accidente rutiere grave, soldate cu 75 de morţi şi 124 de răniţi grav. Comparativ cu aceeaşi perioadă din 2006, se înregistrează creşteri la toate capitolele. Numărul de accidente a crescut cu aproape 30% (165, faţă de 120 anul trecut), în timp ce la capitolul morţi şi răniţi se înregistrează un plus de 16, respectiv 41 de victime.

Cele mai multe dintre accidente au avut drept cauză viteza excesivă a şoferilor şi indisciplina pietonilor, care trec strada prin loc nepermis şi fără a se asigura. Poliţiştii de la circulaţie au organizat, în nouă luni, 1475 de acţiuni de control. Cu această ocazie au fost reţinute nu mai puţin de 1702 permise de conducere, cu 25% mai multe decât în primele nouă luni ale anului trecut.

Printre cele 165 de accidente rutiere grave din acest an se găsesc şi trei de o gravitate extremă, fiecare soldate cu câte trei morţi.

 

Limita legală de viteză ar putea creşte

 

Recent, senatori au votat o ordonanţă de urgenţă, care, dacă va fi aprobată de către Parlament, va duce la creşterea vitezei în localităţi cu cel puţin 10 kilometri la oră. Cum pe anumite porţiuni de drum din judeţ, viteza admisă a fost ridicată deja până la 60 sau chiar 70 de kilometri la oră pe raza localităţilor, am putea avea porţiuni de drum care traversează localităţi pe unde se va putea circula şi cu 80 de km/h. În condiţiile în care viteza este una din cele două cauze principale ale producerii accidentelor grave din judeţ, se pune întrebarea dacă această măsură nu va creşte şi mai mult numărul de accidente. Şefii Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava se feresc să-şi dea cu părerea despre probabila modificare legislativă, dar subliniază că viteza ridicată în zonele aglomerate ar putea duce la accidente multe şi grave.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Creştere îngrijorătoare a numărului de accidente.
 Vizualizări articol: 794 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 2 voturi
Creştere îngrijorătoare a numărului de accidente4.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei