Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 nov 2007 - Anul XII, nr. 261 (3635)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministerul Agricuturii va garanta creditele fermierilor pentru investiţii în dezvoltare rurală

Luni, 5 Noiembrie 2007 (13:39:30)

Ministerul Agriculturii va garanta creditele folosite de fermieri pentru finanţarea proiectelor de dezvoltare rurală, contractate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR).

  "Garanţiile solicitate de bănci sunt de natură imobiliară sau financiară. Noi vom oferi o garanţie de tip financiar. Cu bani de la Ministerul Agriculturii vom capitaliza Fondul de Garantare a Creditului Rural (FFGCR), prin intermediul căruia vom oferi garanţii. Acest tip de garantare va funcţiona în primii trei ani, după care vom încerca să folosim şi fonduri structurale pentru garantare", a declarat, vineri, Cornelia Harabagiu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii, la Romania Retail Forum 2007, organizat de MEDIAFAX.

FGCR va avea opt unităţi teritoriale, a spus Harabagiu.

Garantarea vizează creditele pe care fermierii sau alt tip de beneficiari le folosesc pentru cofinanţarea proiectelor contractate prin PNDR.

PNDR este instrumentul prin intermediul căruia vor putea fi accesate fondurile UE pentru dezvoltare rurală, de circa opt miliarde euro în perioada 2007-2013, la care se adaugă circa două miliarde euro, finanţare de la bugetul de stat.

Primele sume din fonduri UE vor fi obţinute după aprobarea programului de către Comisia Europeană, estimată pentru februarie-marie 2008. Această primă tranşă va reprezenta un avans de 7% din valoarea fondurilor alocate prin PNDR şi va fi folosită pentru prefinanţarea proiectelor de investiţii.

Valoarea prefinanţării va fi de 20% din proiect.

Proiecte care vizează anumite domenii ar putea fi depuse înainte de aprobarea oficială a planului, pe responsabilitatea statului membru. Ministerul Agriculturii a anunţat că în luna decembrie va lua o decizie privind lamsarea în avans a unor măsuri din PNDR.

Cîteva exemple de măsuri din PNDR sunt sprijinirea fermelor de semisubzistenţă cu 1.500 de euro anual, pe o perioadă de cinci ani, pentru dezvoltarea lor pe baza unui plan de afaceri, şi înfiinţarea şi dezvoltarea de microîntreprinderi, care pot activa în diverse domenii, nu numai în cel agricol.

Alt tip de sprijin acordat din fondurile pentru dezvoltare ruală sunt plăţile pentru agricultorii din zonele montane defavorizate. Fermierii din alte zone defavorizate vor primi de asemenea fonduri, însă din 2009, întrucât România trebuie să demonstreze cu studii ştiinţifice de ce agricultorii din regiunile respective sunt dezavantajaţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul Agricuturii va garanta creditele fermierilor pentru investiţii în dezvoltare rurală.
 Vizualizări articol: 461 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministerul Agricuturii va garanta creditele fermierilor pentru investiţii în dezvoltare rurală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei