Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 nov 2007 - Anul XII, nr. 261 (3635)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Casa de Pensii

Asigurări pentru sucevenii care lucrează legal în Europa

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii care lucrează într-una dintre ţările Uniunii Europene, în baza unui contract de muncă, beneficiază de protecţie din partea statului român în cazul în care sunt victimele unui accident de muncă sau a unei îmbolnăviri profesionale.

Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Suceava, având calitatea de asigurator pentru astfel de cazuri, va prelua toate cheltuielile legate de accidentele de muncă şi îmbolnăvirile profesionale suferite de persoanele din judeţul Suceava care lucrează în statele Uniunii Europene. Atunci când o persoană migrantă, care lucrează cu forme legale în UE, suferă un accident de muncă sau o îmbolnăvire profesională, CJP va deconta prestaţiile medicale, indemnizaţiile, protezele, compensaţiile, într-un cuvânt toate cheltuielile medicale, în funcţie de situaţie.

„Pe de altă parte, atunci când o persoană salariată a unei societăţi dintr-o ţară membră a Uniunii Europene lucrează pe teritoriul ţării noastre şi este victima unui accident de muncă, Casa de Pensii suportă cheltuielile legate de reabilitarea medicală a asiguratului”, a explicat directorul CJP Suceava, Robert Marian.

Angajatorul are, conform legii, obligaţia de a contribui cu un procent de 0,4 – 3,6% din fondul total de salarii pentru asigurarea angajaţilor. Contribuţia se stabileşte în funcţie de siguranţa locului de muncă. Dacă angajatul aduce dovezi că a lucrat într-un anumit loc, fără a avea contract de muncă, iar Inspectoratul Teritorial de Muncă hotărăşte că este vorba despre un accident de muncă sau despre o boală profesională, angajatorul este obligat să plătească toate cheltuielile din buzunarul propriu.

În primele nouă luni ale anului 2007, în judeţul Suceava s-au înregistrat 32 de accidente de muncă, pentru care CJP Suceava a efectuat plata unor cheltuieli totale de 40.725 de lei. Pentru tratarea bolilor profesionale înregistrate la nivelul judeţului, anul acesta, cheltuielile s-au ridicat la suma de 10.500 lei. În cadrul Secţiei de Boli Profesionale Frasin, cu care CJP Suceava se află în relaţie contractuală, s-au internat, de la începutul anului, 180 de pacienţi pentru care s-au efectuat plăţi în valoare totală de 115.043 lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Asigurări pentru sucevenii care lucrează legal în Europa.
 Vizualizări articol: 777 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Asigurări pentru sucevenii care lucrează legal în Europa5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei