Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 nov 2007 - Anul XII, nr. 261 (3635)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Comisiile parlamentare au aprobat ca bugetul Agriculturii să fie 3% din PIB

Luni, 5 Noiembrie 2007 (20:20:29)

Parlamentarii din Comisiile reunite de agricultură au avizat, luni, bugetul Ministerului Agriculturii şi al ANSVSA, la propunerea ministrului Finanţelor Varujan Vosganian procedându-se la o majorare de la 2,7% la 3% din PIB pentru acest domeniu, majorarea urmând a proveni din fonduri externe.

Prezent la şedinţa Comisiilor reunite, ministrul Finanţelor, Varujan Vosganian, le-a spus parlamentarilor că majorarea cu 0,3% din PIB a bugetului agriculturii pe 2008 nu se poate face din fondul de rezervă.

"Există agenţii care sunt prinse la Cancelaria primului-ministru, dar care potrivit reglementărilor europene figurează la sectorul agricultură. Înţeleg că opţiunea dumneavoastră este pentru 3% din PIB pentru agricultură, dar a da 3% din PIB nu se poate. Fondul de rezervă este cam de 10 ori mai mic decât propunerea dumneavoastră", a declarat Vosganian.

În aceste condiţii, el a propus ca majorarea cerută în special de parlamentarii PSD prin amendamentele depuse să se facă din fonduri externe.

Propunerea ministrului de Finanţe l-a iritat pe senatorul PSD Ilie Sârbu, existând replici acide între cei doi.

"Ne credeţi naivi şi neinformaţi?", l-a întrebat Sârbu pe Vosganian, care a replicat: "Credeţi că vin aici să prostesc Parlamentul?".

Ministrul Agriculturii, Dacian Cioloş, a intervenit pentru a lămuri situaţia.

"În şedinţa de săptămâna trecută, am propus un buget de 2,56% din PIB, care excludea ANSVSA. Ministerul Agriculturii şi ANSVSA reprezentau 2,7% din PIB. Domnul Vosganian ne propune o majorare la 3% din PIB, ceea ce reprezintă însumarea bugetului ANSVSA şi al Ministerului Agriculturii", a explicat Cioloş.

Discuţiile aprinse au continuat, majoritatea parlamentarilor semnalând faptul că fondurile externe nu reprezintă o garanţie pentru buget.

La final, bugetul cu şapte amendamente propuse de PSD în sensul majorării sumei destinate agriculturii a primit aviz favorabil cu o largă majoritate, înregistrându-se doar trei voturi "împotrivă" şi o abţinere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comisiile parlamentare au aprobat ca bugetul Agriculturii să fie 3% din PIB.
 Vizualizări articol: 612 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comisiile parlamentare au aprobat ca bugetul Agriculturii să fie 3% din PIB0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei