Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 nov 2007 - Anul XII, nr. 258 (3633)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Petrom, Orange şi Vodafone au fost cele mai profitabile companii private din România, în 2006

Vineri, 2 Noiembrie 2007 (14:04:24)

Cele mai profitabile trei companii private din România au rămas şi în 2006 Petrom, Orange România şi Vodafone România, cu un profit brut cumulat de 5,5 miliarde lei (circa 1,65 miliarde euro), în creştere cu 44% faţă de anul precedent, potrivit unui top realizat de Consiliul pentru IMM-uri.
 
Potrivit ediţiei din acest an a topului firmelor private din România, realizat de Consiliul Naţional pentru Întreprinderi Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), compania petrolieră Petrom s-a menţinut pe prima poziţie a clasamentului, realizat în funcţie de profitul brut raportat, cu un nivel de 2,5 miliarde lei.

Orange România şi Vodafone au ocupat, ca şi în topul din ediţia precedentă, poziţia a doua şi a treia, cu un câştig brut de 1,6 miliarde lei şi respectiv 1,3 miliarde lei.

Pe poziţia a patra a clasamentului s-a plasat producătorul de maşini Automobile Dacia, care a raportat anul trecut un profit brut de 419 milioane lei.

În continuarea clasamentului urmează Lafarge Romcim din Bucureşti, cu un profit brut de 331 milioane lei, Metro Cash & Carry, cu 290,6 milioane lei, Carpatcement Holding, cu 262 milioane lei, Porsche România, cu 261,6 milioane lei, Coca-Cola HBC România, cu 211,5 milioane lei, şi Holcim România, cu 207,3 milioane lei.

Profitul brut cumulat al primelor zece companii din clasamentul realizat de CNIPMMR pentru 2006 atinge aproape 7,5 miliarde de lei.

Pe următoarele cinci locuri s-au clasat Mittal Steel Galaţi - 207 milioane lei, ProTV SA - 186,3 milioane lei, LukOil România - 174 milioane lei, RCS & RDS - 151,1 milioane lei şi Ursus Breweries - 143,9 milioane lei.

CNIPMMR a realizat clasamentul în funcţie de mărimea companiilor, care cuprinde patru categorii, respectiv microîntreprinderi, întreprinderi mici, firme mijlocii şi companii mari.

La categoria microîntreprinderi, prima poziţie este ocupată de firma Winmarkt Alfa SRL, care a raportat în 2006 un profit brut de 66,9 milioane lei. Pe următoarea poziţie se află firma Inter Ro din Satu Mare, cu un profit brut de 34,5 milioane lei, fiind urmată de Emmeti di Fredi, societate în nume colectiv din Bucureşti, cu 31,6 milioane lei.

La categoria întreprinderi mici, pe primele poziţii sunt clasate Moldova Universal Iaşi - 65,8 milioane lei, Premium Lubrificants România din Bucureşti - 30 milioane lei şi Simex Bucureşti - 29,3 milioane lei.

Anchor Grup din Bucureşti, cu un profit brut înregistrat în 2006 de 70,7 milioane lei, Accor Services din Bucureşti - 69,4 milioane lei şi Sodexho Pass Bucureşti - 47,6 milioane lei s-au situat pe primele trei locuri la categoria întreprinderi mijlocii.

Potrivit datelor CNIPMMR, în anul 2006, au depus bilanţul 561.356 firme private, din care 559.553 IMM-uri.

"Se constată, faţă de anul trecut, o creştere cu 6% a numărului de IMM-uri care au depus bilanţul şi cu 3% a firmelor mari. Această majorare numerică s-a reflectat în sporuri ale cifrei de afaceri pe totalul firmelor de 98,85 miliarde lei, adică 21%", a spus preşedintele CNIPMMR, la prezentarea topului, Ovidiu Nicolescu.

Numărul de salariaţi la nivelul IMM-urilor a crescut cu 7%, înregistrându-se însă o reducere a angajaţilor la nivelul firmelor mari cu 69.024 persoane.

Productivitatea muncii a fost potrivit datelor Consiliului pentru IMM-uri mai mare cu 10,3% în 2006, faţă de 2005.

Clasamentul a fost întocmit pe baza datelor obţinute de la Ministerul Economiei şi Finanţelor privind rezultatele financiare ale firmelor, declarate în bilanţul încheiat la 31 decembrie 2006. În clasament au fost incluse doar fimele ale căror datorii restante la bugetele publice nu depăşesc 10% din cifra de afaceri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Petrom, Orange şi Vodafone au fost cele mai profitabile companii private din România, în 2006.
 Vizualizări articol: 464 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Petrom, Orange şi Vodafone au fost cele mai profitabile companii private din România, în 20060.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei