Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 nov 2007 - Anul XII, nr. 258 (3633)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Spitalul Judeţean

Sancţiuni drastice în cazul infirmierei leneşe

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Infirmiera de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava va plăti cu slujba imprudenţa de a da pe mâna necunoscuţilor documente cu caracter confidenţial. Maria Murgoci, angajata prinsă că aborda persoanele venite cu treburi în zona unităţii, va fi dată afară, au declarat ieri surse din conducere.

Reprezentanţii spitalului au spus că infirmiera a dat dovadă de o lipsă totală de responsabilitate, prin demersul său de a înmâna unor străini buletine de analiză ale bolnavilor. Ei au precizat că Maria Murgoci va fi cel mai probabil concediată după ce comisia de disciplină a unităţii va finaliza cercetările în ceea ce o priveşte.

“Intenţionăm să o dăm afară pentru că nu se poate tolera aşa ceva. Din cauza comodităţii ei, pacienţii şi spitalul ar fi avut de suferit. Era un medic care aştepta acele rezultate de laborator pentru ca, în funcţie de ele, să poată lua o decizie terapeutică. Dacă buletinele s-ar fi pierdut, investigaţiile trebuiau reluate, întârziindu-se tratamentul. Totul ar fi fost în detrimentul pacientului şi în defavoarea spitalului, care ar fi pierdut timp şi bani”, au arătat surse din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă.

Potrivit reprezentanţilor unităţii, Maria Murgoci era angajată temporar în cadrul secţiei Pneumoftiziologie, din data de 10 septembrie 2007, şi nu se afla la prima abatere.

Pentru comoditatea Mariei Murgoci vor plăti şi alţi angajaţi ai spitalului. Este vorba de şefa secţiei Pneumoftiziologie, Tatiana Monţia, ameninţată cu „cel puţin un avertisment”, şi asistenta şefă, care, după cum susţin mai marii unităţii, nu şi-au responsabilizat subalternii şi, respectiv, nu au monitorizat activitatea acestora.

Gestul care o va costa slujba pe Maria Murgoci şi se va lăsa cu sancţiuni în alte două cazuri s-a produs marţi, 30 octombrie, în jurul orei 10.30. Atunci, infirmiera s-a gândit să-şi împartă responsabilităţile de serviciu cu prima persoană care i-a ieşit în cale în timp ce se îndrepta spre unul din pavilioanele secţiei Pneumoftiziologie de la spitalul vechi, unde urma să lase rezultatele unor analize de laborator aparţinând câtorva persoane internate. Salariata a oprit o persoană întâlnită în curte, întâmplător un ziarist, şi i-a înmânat două buletine de analiză cu solicitarea de a le preda unui cadru sanitar de la pavilionul respectiv unde, în opinia ei, nu era necesar să se deplaseze personal. „Mergeţi câţiva metri mai departe, în clădirea aia, la prima uşă, şi daţi foile astea unei asistente”, i-a spus infirmiera jurnalistului venit în documentare în zonă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sancţiuni drastice în cazul infirmierei leneşe.
 Vizualizări articol: 861 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
Sancţiuni drastice în cazul infirmierei leneşe2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei