Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 nov 2007 - Anul XII, nr. 258 (3633)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fiscul va introduce în formularul pentru raportarea impozitului pe salarii perioada semestrială

Vineri, 2 Noiembrie 2007 (18:58:24)

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) va modifica formularul declaraţiei de înregistrare fiscală prin introducerea perioadei de declarare semestrială a impozitului pe veniturile din salarii şi a contribuţiilor sociale aferente acestora.

Proiectul de ordin al ministrului Economiei şi Finanţelor modifică ordinul 262/2007 pentru aprobarea formularelor de înregistrare fiscală a contribuabililor (formularul 010), cu scopul eficientizării procesului de administrare a impozitelor, taxelor, contribuţiilor şi a altor sume datorate bugetului general consolidat, se arată într-un comunicat al ANAF.

Noile formulare, valabile din 2008, introduc la rubrica "perioada fiscală" declararea semestrială a impozitului pe venitul din salarii şi a contribuţiilor aferente acestora, pe lângă intervalul lunar şi trimestrial.

Prin modificările aduse, anul trecut, Codului de Procedură Fiscală se numără schimbarea termenelor de declarare a impozitelor şi contribuţiilor aferente veniturilor din salarii, pentru a evita efectuarea cheltuielilor de administrare a unor contribuabili cu o contribuţie bugetară nesemnificativă.

Astfel, impozitele şi contribuţiile aferente veniturilor din salarii sunt plătite din acest an trimestrial, în cazul microîntreprinderilor şi persoanelor fizice cu activităţi independente.

Pentru asociaţii, fundaţii sau alte entităţi, cu excepţia instituţiilor publice, depunerea declaraţiilor fiscale şi plata impozitelor pe salarii trebuie realizată semestrial.

Sediile secundare îndeplinesc obligaţiile de declarare fiscală la aceleaşi termene cu cele aplicabile în cazul persoanei juridice în structura căreia funcţionează.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fiscul va introduce în formularul pentru raportarea impozitului pe salarii perioada semestrială .
 Vizualizări articol: 517 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Fiscul va introduce în formularul pentru raportarea impozitului pe salarii perioada semestrială5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei