Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 nov 2007 - Anul XII, nr. 258 (3633)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Funar propune constituirea unei celule de criză pentru rezolvarea problemelor provocate de romi

Vineri, 2 Noiembrie 2007 (14:00:30)

Senatorul PRM Gheorghe Funar îi propune preşedintelui Traian Băsescu constituirea unei celule de criză la Palatul Cotroceni, care să găsească soluţii la problemele cauzate de romi în străinătate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Funar a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că un astfel de organism se impune, în condiţiile în care în perioada următoare se aşteaptă un val de zeci de mii de romi care vor fi repatriaţi din Italia şi din alte ţări europene.

"Având în vedere faptele grave săvârşite de către mulţi ţigani în ţările europene şi necazurile pe care le-au produs românilor care lucrează cinstit în aceste ţări, cred că ar trebuie ca preşedintele Traian Băsescu să înfiinţeze o celulă de criză la Palatul Cotroceni", a afirmat Funar.

Senatorul PRM a menţionat că preşedintele Traian Băsescu ar trebui să stea 24 de ore din 24 la şedintele acestei celule de criză pentru a găsi soluţiile adecvate.

Potrivit lui Funar, în această celulă ar trebui cooptaţi împăratul şi regele romilor, precum şi alţi lideri ai etniei, astfel încât să poate fi rezolvate toate problemele care se vor ivi.

"Preşedintele Băsescu are o oarecare aplecare spre această etnie şi este cazul să abordeze această problemă şi să se ocupe cu seriozitate de rezolvare ei", a mai spus Funar.

Autorităţile din Roma, Milano, Napoli, Torino şi Florenţa au început să alcătuiască listele cu numele românilor care ar putea fi expulzaţi din motive de siguranţă publică, numărul persoanelor aflate în această situaţie ridicându-se la aproximativ 5.000, relatează La Repubblica, în ediţia online.

Preşedintele Italiei, Giorgio Napolitano, a promulgat, joi seara, decretul care permite expulzarea cetăţenilor comunitari dacă aceştia sunt consideraţi o ameninţare la adresa siguranţei publice. Decretul permite prefecţilor să expulzeze un cetăţean UE dacă acesta este considerat un pericol pentru ordinea publică. Pot fi expulzaţi toţi străinii care sunt cetăţeni UE, sunt majori şi sunt în Italia de mai puţin de zece ani. Decretul a fost adoptat miercuri seara de Guvernul de la Roma, imediat după agresarea şi violarea unei femei de către un rom de origine română.

Ministrul de Interne, Giuliano Amato, şi responsabilii din cadrul poliţiei au preferat să păstreze prudenţa în legătură cu numărul imigranţilor care vor fi expulzaţi. "În următoarele luni ar putea fi expulzaţi câteva mii de străini", a confirmat Ministerul de Interne.

Din primele calcule făcute de carabinieri pe baza arestărilor românilor acuzaţi de delicte grave, medii şi minore reiese că numărul persoanelor expulzate ar putea ajunge la 5.000.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Funar propune constituirea unei celule de criză pentru rezolvarea problemelor provocate de romi.
 Vizualizări articol: 469 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Funar propune constituirea unei celule de criză pentru rezolvarea problemelor provocate de romi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei