Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 nov 2007 - Anul XII, nr. 258 (3633)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: Joaca de-a referendumul şi campania electorală îngroapă uninominalul

Vineri, 2 Noiembrie 2007 (17:00:37)

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, vineri, la Timişoara, într-o conferinţă de presă, că "joaca de-a referendumul" şi campania electorală îngroapă uninominalul, iar atitudinea lui Train Băsescu de a planifica cinci referendumuri la următoarele alegeri este neserioasă şi costisitoare.

"Joaca de-a referendumul şi campania sunt neseriose şi riscă să îngroape uninominalul, dintr-o intenţie bună, alterată de o dorinţă de campanie pentru un partid sau altul, riscăm să ducem pe apa sâmbetei o temă importantă şi generoasă. Planul lui Traian Băsescu este campania şi referendumul de aceea trebuie să ştie cetăţeanul român că îl aşteaptă cinci referendumuri. Preşedintele doreşte ca în fiecare campanie să inventeze un nou referendum, de aceea facem unul pentru europarlamentare doar, doar domnul Stolojan şi PD să facă un scor mai bun şi ne putem aştepta la asta şi la alegerile care urmează", a spus Geoană, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Mircea Geoană a spus că în loc să fie programate mai multe runde de referendumuri care costă o sută de milioane de euro, mai bine ar fi organizat un singur referendum, dar într-o perioadă neelectorală şi la recomandările unor specialişti. Geoană consideră că ar trebui modificată şi legea referendumului pentru că e imposibil să aştepţi ca nouă milioane de persoane să voteze favorabil.

"Eu îi propun preşedintelui să facem un referendum serios pe problemele care cu adevărat trebuie să întrunească sprijinul şi dezbaterea publică a cetăţenilor români. În loc să avem cinci referendumuri şi să ne coste o sută de milioane de euro, eu propun organizarea unui referendum pe teme legate de reformarea sistemului politic, de descentralizare a statului român, de forma constituţională de care are nevoie românul, într-o perioadă neelectorală, pe baza unei propuneri făcute de experţi români şi străini indepentenţi. Dacă va fi nevoie să schimbăm legea referendumului, astfel ca să nu mai fie nevoie ca nouă milioane de cetăţeni să voteze în favoare, o ţintă imposibilă", a declarat Geoană.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a fost prezent la Timişoara vineri pentru a promova campania social democraţilor pentru alegerile europarlamentare. Au mai participat alături de Geoană şi Ecaterina Andronescu, Daciana Sârbu şi Ilie Sârbu.

Geoană s-a întâlnit şi cu pensionari cărora le-a promis mai multe proiecte sociale, spunându-le că dacă din opoziţie PSD a reuşit să promoveze şi să majoreze pensiile, de la guvernare astfel de proiecte sociale ar fi mai uşor de pus în aplicare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: Joaca de-a referendumul şi campania electorală îngroapă uninominalul.
 Vizualizări articol: 460 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: Joaca de-a referendumul şi campania electorală îngroapă uninominalul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei