Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 mar 2024 - Anul XXIX, nr. 53 (8582)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5772 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Poeta Viorica Petrovici, invitata specială a serii de poezie de vineri, organizată de Casa de Poezie „Light of ink”

Marţi, 5 Martie 2024 (09:00:51)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poeta Viorica Petrovici este invitata specială a serii de poezie de vineri, 8 martie 2024, începând cu ora 18:30, organizată de Casa de Poezie Light of ink și Palo Santo Shop, Bar & Coffee Hub, în parteneriat cu Editura Timpul.

În cadrul acțiunii culturale va avea loc lansarea volumului „Portal 16”, semnat de Viorica Petrovici, publicat în 2023, la Editura Timpul.  Seara de Poezie 6 (serile 2024) se va desfășura în Palo Santo Shop, Bar & Coffee Hub (municipiul Suceava, Strada Bistriței 8, Cartier Obcini). Prezintă poetul Vlad Sibechi, cronicar literar. Moderatoare, poeta Alexia Plăcintă. La Seara de Poezie de vineri debutează tânăra poetă Sofia Chilariu Moruz (n. 2007, Suceava), elevă în clasa a X-a la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava. Sofia este membră a Casei de Poezie Light of ink.

Viorica Petrovici (n. 1960, Suceava) este scriitoare, eseistă și publicistă, membră a Uniunii Scriitorilor din România, membră a Societății Scriitorilor Bucovineni. Este redactor al revistei Ţara Fagilor. Volume publicate (selecție din creația impresionantă a autoarei): „Soarele alb”, Editura Augusta, Timişoara, 2001; „Roua deşertului”, Editura Augusta, Timişoara; „Oglinda fractală”, Editura AXA, Botoșani, 2006; „Caduceul lui Mercur”, Editura AXA, Botoșani; „Călătorul cu aripi indigo”, Editura AXA, Botoșani, 2010; „Cascada cu ambele capete în cer”, Editura TipoMoldova, Iași, 2012; „Fluturele și Evelina”, Editura Charmides, Bistrița, 2015; „Roata de circ”, Editura Ateneul scriitorilor, Bacău, 2016; „Lebăda în zbor”, Editura Cartea Românească Educațional, Iași, 2019; „Portal 16”, Editura Timpul, Iași, 2023. Creația autoarei este prezentă în mai multe antologii și a fost recompensată cu numeroase premii literare.

Despre invitata specială a Serii de Poezie, scriitorul Vasile Spiridon spunea:  „Înzestrată cu paleta cromaticii sentimentale, Viorica Petrovici scrie o poezie agravitațională, a stărilor extatice. Totu-i vis și armonie, dar fără noapte bună, din moment ce o măreață dimineață a simțurilor netocite răspândește transparent peste lume fluxul emoțional. Desigur că, în această atmosferă intimistă, de prea-plin sufletesc nezăgăzuit, iubirea nu poate semnifica decât pierdere/câștigare de sine”. Organizatorul întregului eveniment de vineri este prof. Gheorghe Cîrstian, Casa de Poezie Light of ink, iar coorganizator este Robert Șröder, Palo Santo România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poeta Viorica Petrovici, invitata specială a serii de poezie de vineri, organizată de Casa de Poezie „Light of ink”.
 Vizualizări articol: 489 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Poeta Viorica Petrovici, invitata specială a serii de poezie de vineri, organizată de Casa de Poezie „Light of ink”1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei