Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 mar 2024 - Anul XXIX, nr. 53 (8582)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6156 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Rezultate de excepție pentru suceveni, la Campionatul Național de Dans Sportiv desfășurat la Târgu Mureș

Marţi, 5 Martie 2024 (14:17:25)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dansatorii suceveni s-au întors cu rezultate de excepție de la Campionatul Național de Dans Sportiv, desfășurat, în perioada 2 – 3 martie 2024, la Târgu Mureș. În cele două zile, s-a desfășurat și Cupa Mureșului, în programele de dimineață din cadrul Campionatului Național. În total, 820 de dansatori de la 79 de cluburi din întreaga țară au concurat la Sala Polivalentă din Târgul Mureș pentru titlurile de campioni naționali, pe diferite secțiuni, standard și latino.

La competiția din acest an, Clubul de Dans Sportiv Bucovina Dance Studio Suceava a fost reprezentat de trei perechi sucevene și alte două perechi mixte, formate dintr-un sportiv legitimat la clubul sucevean și un al doilea legitimat la un alt club din țară (Piatra Neamț și Iași).

Rezultate de excepție în primul an la categoria Junior 2 (14-15 ani) au obținut bine-cunoscuta pereche suceveană Homiuc Iustin și Anton Maya, care s-a calificat în ambele finale ale competiției, reușind să obțină un loc VI la secțiunea Latino și un loc V la secțiunea Standard.

În urma acestor rezultate, cei doi sportivi au intrat automat în lotul României pentru anul 2024, lot care se va reuni în vară la Timișoara, și vor beneficia de un stadiu de pregătire gratuit în vederea participării la competițiile internaționale ce vor urma. Mai mult decât atât, cei doi sportivi suceveni au ca țintă unul dintre primele două locuri de pe podium pentru anul 2025, clasare ce va face posibilă participarea la Campionatul Mondial.

La aceeași categorie de vârstă, la secțiunea Standard, Stratulat Andrei și Chioaca Maria Ecaterina (Ray’s Dance Piatra Neamț) s-au calificat în semifinalele competiției, având astfel posibilitatea de a fi în lotul României pentru anul 2024. Tot la categoria Junior 2, însă la secțiunea Latino, Mihai Alexia și Cosofret Eduard Andrei (Dance Energy Iași) au obținut locul 3, cei doi sportivi intrând și ei în Lotul Național.

Alte două perechi sucevene, Cocinschi Luca, alături de Mazăre Antonia, și Odochian David, împreună cu Lutaniuc Iustina, au intrat în Lotul Național, primii calificându-se în semifinalele categoriei Junior 1 (12-13 ani) Latino, iar cei din urmă calificându-se în finala competiției Juvenille 1 (6-9 ani) Standard. Prin acest rezultat, David și Iustina au devenit cei mai mici sportivi legitimați la Clubul Bucovina Dance Studio care se califică într-o finală de Campionat Național.

 

·        Zece perechi de suceveni, la Cupa Mureșului

La Cupa Mureșului, Suceava a fost reprezentată prin nu mai puțin de zece perechi, care au adus următoarele rezultate pentru orașul nostru: Murariu Gavriil și Grigorean Denisa - locul 1 la Open Basic Latino (Tineret și Adulti); Cocinschi Luca și Mazăre Antonia - locul 3 la Open Basic Latino (12-15 ani); Huțanu Mircea și Pristavu Teodora - locul 4 la Clasă D (12-15 ani); Gîtman Alexandru și Manolache Ioana - locul 7 la Clasă D (12-15 ani); Grigorean Ștefan și Ioniță Delia - sfertfinaliști la Clasă E (12-15 ani); Odochian David și Lutaniuc Iustina - locul 5 la Clasă Hobby (6-11 ani); Ciobanu Matei și Bercea Oana - sfertfinaliști la Clasă Hobby (12-15 ani); Mîrnea Matias și Siminiuc Daria - sfertfinaliști la Clasă Hobby (12-15 ani); Ieremciuc Carol și Mîrnea Ariadna - locul 2 la Precompetițional (8-11 ani); Luca Alexandru și Timofte Ioana - locul 2 la Debutanți Cha-Cha și locul 4 la Debutanți Vals Lent.

Antrenorul Bucovina Dance Studio Suceava Vlad Palamariu a declarat: „După o perioadă de pregătire de aproximativ trei luni de zile, a sosit și momentul primei, dar și celei mai importante competiții ale acestui an, în urma căreia se câștigă invitațiile pentru Campionatele Mondiale și Europene pentru anul 2024. Primele două locuri, începând cu categoria de vârstă 14-15 ani, merg automat la campionatele sus-menționate, iar noi avem speranțe foarte mari că vom fi prezenți anul viitor alături de Iustin și Maya, acolo. Pentru asta, copiii au nevoie de un suport financiar imens, care este greu de susținut doar de familie. Așadar, oricine dorește să fie alături de micii dansatori, ne poate contacta în vederea sponsorizării lor, prin Asociația Clubul Sportiv Bucovina Dance Studio Suceava”. Vlad Palamariu a adăugat că este entuziasmat, alături de colegii lui, pentru că munca copiilor a fost răsplătită încă de la primul concurs din an, dansatorii suceveni reușind nu mai puțin de unsprezece clasări în finalele competiției și cinci clasări pe podium. „Ne așteaptă trei luni de zile foarte încărcate, pline de competiții, cireașa de pe tort fiind concursul de la Suceava, de pe data de 20 aprilie, de la Sala Sporturilor Dumbrăveni”, a completat antrenorul Bucovina Dance Studio Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rezultate de excepție pentru suceveni, la Campionatul Național de Dans Sportiv desfășurat la Târgu Mureș.
 Vizualizări articol: 1297 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rezultate de excepție pentru suceveni, la Campionatul Național de Dans Sportiv desfășurat la Târgu Mureș0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei