Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 mar 2024 - Anul XXIX, nr. 53 (8582)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

COMUNICAT DE PRESA

Finalizarea proiectului „CREȘTEREA EFICIENȚEI ENERGETICE A ȘCOLII GIMNAZIALE BRĂIEȘTI DIN COMUNA CORNU LUNCII, JUDEȚUL SUCEAVA", cod SMIS 137523

COMUNA CORNU LUNCII anunţă finalizarea implementării proiectului cu titlul „CREȘTEREA EFICIENȚEI ENERGETICE A ȘCOLII GIMNAZIALE BRĂIEȘTI DIN COMUNA CORNU LUNCII, JUDEȚUL SUCEAVA", cod SMIS 137523.
Proiectul a fost implementat prin intermediul unei finanțări nerambursabile acordate prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3 – “Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon”, Prioritatea de investiţii 3.1 - “Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor”, Operațiunea B - “Clădiri publice”.
Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional 2014-2020 este Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, iar Organismul Intermediar este Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est.
Proiectul a fost derulat în perioada 08.03.2020-31.12.2023, în localitatea Cornu Luncii și a avut o valoare totală de 3.924.875,73 lei, finanțarea nerambursabilă a fost de 2.779.190,59 lei, din care 2.410.522,47 lei din Fondul European de Dezvoltare Regională.
 
Obiectivul general al proiectului/Scopul proiectului: 
Obiectivul general al proiectului îl constituie creşterea eficienței energetice a clădirii Școlii Gimnaziale Brăiești din comuna Cornu Luncii, judeţul Suceava, de la clasa energetică B la clasa energetică A, prin implementarea unui set de măsuri de reabilitare termică.
 
Obiectivele specifice ale proiectului:
1. Reducerea nivelului anual specific al gazelor cu efect de seră cu minimum 58,64% față de valoarea înregistrată la începutul implementării proiectului, conform raportului de audit energetic, prin implementarea măsurilor specifice de reabilitare termică.
2. Reducerea consumului anual de energie primară cu minimum 63,88% față de valoarea înregistrată la începutul implementării proiectului, conform raportului de audit energetic, prin implementarea măsurilor specifice de reabilitare termică.
3. Reducerea consumului anual de energie finală din surse neregenerabile cu minimum 64,82% față de valoarea înregistrată la începutul implementării proiectului, conform raportului de audit energetic, prin implementarea măsurilor specifice de reabilitare termică.
4. Reducerea consumului anual specific de energie primară pentru încălzire din surse neregenerabile cu minimum 66,45% față de valoarea înregistrată la începutul implementării proiectului, conform raportului de audit energetic, prin implementarea măsurilor specifice de reabilitare termică.
5. Creşterea consumului anual de energie primară din surse regenerabile până la minimum 55,70% din consumul total de energie primară înregistrată la finalul implementării proiectului, ca urmare a introducerii unor măsuri de utilizare a energiei regenerabile.
Astfel, în urma implementării proiectului au fost obținute următoarele rezultate:
• Nivel anual estimat al gazelor cu efect de seră (echivalent tone de CO2):
- Valoare la începutul implementării proiectului: 7,23
- Valoare la finalul implementării proiectului: 2,99
• Consumul anual de energie primară (kWh/an):
- Valoare la începutul implementării proiectului: 167.162,89
- Valoare la finalul implementării proiectului: 60.362,99
• Consumul anual de energie finală în clădirea publică (utilizând surse neregenerabile) (tep):
- Valoare la începutul implementării proiectului: 11,23
- Valoare la finalul implementării proiectului: 3,95
• Consumul anual specific de energie primară (utilizând surse neregenerabile) (kWh/m2/an) total:
- Valoare la începutul implementării proiectului: 94,82
- Valoare la finalul implementării proiectului: 38,94
din care:
• pentru încălzire/răcire:
- Valoare la începutul implementării proiectului: 29,87
- Valoare la finalul implementării proiectului: 10,02
• Consumul anual de energie primară utilizând surse regenerabile (kWh/an) total:
- Valoare la începutul implementării proiectului: 0
- Valoare la finalul implementării proiectului: 33.624,19 - 55,70% din total consum energie primară
din care:
• pentru încălzire/răcire:
- Valoare la începutul implementării proiectului: 0
- Valoare la finalul implementării proiectului: 18.983,67
• pentru preparare apă caldă de consum:
- Valoare la începutul implementării proiectului: 0
- Valoare la finalul implementării proiectului: 1.813,00
• electric:
- Valoare la începutul implementării proiectului: 0
- Valoare la finalul implementării proiectului: 12.827,52
În ceea ce priveşte impactul investiţiei, prin implementarea proiectului s-au realizat lucrări de reabilitare termică pentru creşterea eficienței energetice a clădirii C1 a Școlii Gimnaziale Brăiești din comuna Cornu
Luncii, judeţul Suceava.
Au fost reduse consumul de energie primară și emisiile de CO2, ducând la creşterea numărului clădirilor publice cu o clasificare mai bună a consumului de energie la nivelul comunei Cornu Luncii și al judeţului Suceava.
Proiectul în sine a reprezentat un model de bună practică prin îmbunătățirea infrastructurii educaționale pentru creşterea calităţii mediului de învățare și creşterea participării copiilor la educaţie.
 
COMUNA CORNU LUNCII
Sat Cornu Luncii, comuna Cornu Luncii, str. Primăriei, nr. 51, judeţul Suceava, persoana de contact: Fron Gheorghe – responsabil monitorizare proiect, tel./fax: +40230542296 / +40230542296, e-mail: secretar_cornuluncii@yahoo.ro
 
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Finalizarea proiectului „CREȘTEREA EFICIENȚEI ENERGETICE A ȘCOLII GIMNAZIALE BRĂIEȘTI DIN COMUNA CORNU LUNCII, JUDEȚUL SUCEAVA", cod SMIS 137523.
 Vizualizări articol: 585 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Finalizarea proiectului „CREȘTEREA EFICIENȚEI ENERGETICE A ȘCOLII GIMNAZIALE BRĂIEȘTI DIN COMUNA CORNU LUNCII, JUDEȚUL SUCEAVA", cod SMIS 1375230.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei