Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 mar 2024 - Anul XXIX, nr. 51 (8580)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,596 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Promovarea sănătății mintale prin artă, eveniment organizat la Secția Psihiatrie Suceava

Duminică, 3 Martie 2024 (14:15:25)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Galeria „ArtLaBurdujeni” - Secția Psihiatrie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava – a avut loc în prima zi din „Mărțișor”, pe 1 martie 2024, vernisajul expoziției „Vibrant mind - artiști din spațiul european”.

Prezența unui public numeros denotă interesul pentru un eveniment cultural în care „se promovează sănătatea mintală prin artă”.

Curator: Mihai Pânzaru - PIM. Critic de artă: drd. Delia-Ioana Leizeriuc. Invitați: Karl Lavo – Gamian-Europe; dr. Antoniu – Alexandru Flandorfer, directorul executiv al Direcției Județene pentru Cultură Suceava, Niculai Barbă, vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava, Doina Chirap (Spitalul Clinic Județean de Urgență - Secţia Psihiatrie Burdujeni), Tiberiu Rotaru (Spitalul de Psihiatrie Cronici Siret), Carmen Netedu, director program adulți cu dizabilități, relații comunitare și fundraising FARA, care a venit împreună cu artizanii FARA, membrii Clubului Împreună Suceava, cu toții susținători ai promovării sănătății mintale prin artă.

La acțiune a fost prezentă și poeta Adela Șulea, care a recitat câteva poezii, dar și-a făcut prezența și coșarul-hornarul Constantin Dîrja, aducătorul de noroc, care a împărțit flori tuturor doamnelor și domnișoarelor, în zi de primăvară.

Expoziția poate fi vizitată până pe 15 martie 2024. Acțiunea artistică propune o incursiune în universul creativ al artiștilor „care aduc lumină și culoare în contextul complex al sănătății mintale” și este organizat de Galeria „ArtLaBurdujeni”, Secția Psihiatrie Burdujeni, Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava. 
Expoziția face parte din proiectul „The Vibrant Mind: Exploring Mental Health Through Artistry", implementat de organizația Gamian-Europe, proiect dedicat explorării legăturii dintre artă și sănătatea mintală și promovării înțelegerii și empatiei în comunitate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Promovarea sănătății mintale prin artă, eveniment organizat la Secția Psihiatrie Suceava.
 Vizualizări articol: 522 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Promovarea sănătății mintale prin artă, eveniment organizat la Secția Psihiatrie Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei