Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 mar 2024 - Anul XXIX, nr. 51 (8580)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Aproape 6000 de elevi de liceu încep luni simularea examenului de bacalaureat

Duminică, 3 Martie 2024 (13:41:51)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
După colegii lor mai mici din clasa a VIII-a, a venit rândul elevilor de liceu, din clasa a XII-a, să fie evaluați și să susțină simularea examenului de bacalaureat, programat în perioada 4 – 7 martie. 
În județul Suceava, pentru susținerea probelor scrise sunt înscriși 5.872 elevi, evaluarea fiind organizată în 39 centre de examen. 
Testarea începe luni, 4 martie, cu proba la limba și literatura română, urmată de proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie) de pe 5 martie, proba la alegere a profilului și specializării – 6 martie și proba la limba și literatura maternă – 7 martie. 
Potrivit Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Suceava, probele încep la ora 9:00, moment în care în fiecare sală vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30.
Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Camerele de supraveghere audio-video vor fi funcționale în toate sălile din centrele de examen. 
Evaluarea lucrărilor se va realiza digitalizat prin intermediul platformei utilizate de Ministerul Educației la simularea probelor Evaluării Naționale pentru clasele a VIII-a. Pentru evaluarea digitalizată se folosesc scanere distribuite și instalate în fiecare centru de examen. Lucrările sunt scanate în sala de examen, la sfârșitul probei scrise, în prezența candidatului, fiind încărcate pe platforma de evaluare de către profesorii asistenți. 
„Ulterior, lucrările sunt repartizate automat și aleatoriu, prin intermediul platformei, către doi evaluatori aflați în alt județ decât județul din care provin candidații”, transmite IȘJ. Rezultatele vor fi communicate pe 15 martie. 
Notele nu se trec în catalog, însă, prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui, acestea pot fi consemnate în catalog.
 
Condiții speciale pentru elevii cu probleme de sănătate 
 
 
14 elevi din județ vor susține simularea examenului de bacalaureat în condiții speciale. 
Mărirea cu maxim 2 ore a timpului destinat efectuării lucrărilor scrise a fost aprobată pentru toți cei 14 elevi. 
De asemenea, opt elevi beneficiază și de condiția susținerea examenului în sală separată, dintre care doi cu folosirea instrumentelor compensatorii: hărți mentale, scheme conceptuale și doi cu asigurarea subiectului în scriere obișnuită și cu caractere mărite.  
Doi elevi beneficiază și de condiția accesul în sala de examen cu dispozitive medicale specifice – dispozitiv de măsurare continuă a gliceliei, pompă de insulină, ambii cu pauze, dar cu încadrarea în timpul maxim prevăzut pentru elaborarea lucrării. 
Doi elevi beneficiază și de condiția susținerea probei în prezența unui însoțitor sau terapeut, dintre care unul cu transmiterea subiectelor prin dictare de către unul din profesorii asistenți.
 
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 6000 de elevi de liceu încep luni simularea examenului de bacalaureat.
 Vizualizări articol: 435 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Aproape 6000 de elevi de liceu încep luni simularea examenului de bacalaureat5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei