Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 mar 2024 - Anul XXIX, nr. 51 (8580)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Congresul Popularilor Europeni de la București, un eveniment politic european major înaintea alegerilor europarlamentare, afirmă deputatul Angelica Fădor

Duminică, 3 Martie 2024 (18:05:33)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Congresul Partidului Popular European (PPE), care va avea loc la București în zilele de 6 și 7 martie a.c., este considerat de deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor ca un eveniment cu impact decisiv asupra viitorului.

Evenimentul, găzduit de Partidul Național Liberal (PNL), arată, în opinia parlamentarului sucevean, recunoașterea prestigiului de care se bucură PNL în Europa și a rolului pe care îl joacă România în cadrul Uniunii Europene.

Fădor afirmă că reuniunea de la București a popularilor europeni este cel mai important eveniment politic european înaintea alegerilor europarlamentare, iar alegerea Bucureștiului ca loc de desfășurare a acestuia evidențiază poziția puternică a României în cadrul Europei.

Angelica Fădor a subliniat că PPE reprezintă cea mai mare familie politică europeană, cu 177 de membri în Parlamentul European, fiind „un pilon al stabilității și dezvoltării în Europa”.

La evenimentul de la București vor fi prezenți 13 șefi de state și de guvern, peste 1.500 de delegați din 44 de țări, dezbaterile urmând a fi concentrate pe viitorul continentului european.

Deputatul Angelica Fădor a declarat că tema principală a congresului din acest an este necesitatea unității și solidarității în fața provocărilor interne și externe cu care se confruntă Uniunea Europeană. Printre aceste provocări, ea a menționat extremismul ca fiind cel mai mare pericol intern, iar Rusia condusă de Vladimir Putin ca fiind cea mai mare amenințare externă.

De asemenea, deputatul a accentuat importanța alegerilor europarlamentare din 9 iunie, unde se va pune accentul pe alegerea între democrație și extremism, între consolidarea în Europa și izolare, între construcția viitorului și întoarcerea în trecut, între seriozitate și aventuri politice riscante. Securitatea Europei va fi unul dintre subiectele principale ale acestor alegeri.

Totodată, deputatul a menționat ceea ce apreciază ca realizări importante pentru România în actualul mandat al PPE, ca de exemplu apărarea intereselor fermierilor, industriei și consumatorilor români, sprijinul acordat parcursului european al Republicii Moldova și rolul PPE în finanțarea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Congresul Popularilor Europeni de la București, un eveniment politic european major înaintea alegerilor europarlamentare, afirmă deputatul Angelica Fădor.
 Vizualizări articol: 397 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Congresul Popularilor Europeni de la București, un eveniment politic european major înaintea alegerilor europarlamentare, afirmă deputatul Angelica Fădor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei