Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 mar 2024 - Anul XXIX, nr. 51 (8580)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,596 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Ministrul Familiei a stat de vorbă cu mamele din Centrul Maternal Suceava și cu tinerii și copiii de la Așezământul Rădăuți

Duminică, 3 Martie 2024 (14:30:53)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Natalia Elena Intotero, aflat în vizită prin județul Suceava, a stat de vorbă cu mamele din Centrul Maternal Suceava și cu tinerii și copiii de la Așezământul Rădăuți. Odată ajunsă la sediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Suceava, unde s-a întâlnit cu conducerea instituției și cu șefii de servicii, ministrul a dorit să viziteze și Centrul Maternal Suceava, care găzduiește opt mame cu copii, între 0 și 3 ani. Natalia Elena Intotero a stat de vorbă cu mamele și a socializat cu copiii cu care s-a împrietenit imediat. Atât personalul, cât și mamele au fost felicitate pentru faptul că sunt sprijinite să nu renunțe la copii și să își continue școala, pentru un viitor mai bun.

A urmat în cadrul vizitei prin județul Suceava și un popas la Așezământul „Sfântul Ierarh Leontie” din Rădăuți, înființat prin parteneriat public privat între Fundația „Sfinții Ierarhi Leontie și Teodosie” Rădăuți, Consiliul Județean Suceava și DGASPC Suceava.

Aici, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse s-a întâlnit cu o parte din cei 107 copii și tineri, cu vârste cuprinse între 7 și 22 de ani, care locuiesc la Așezământ. Este vorba de copiii din cele 13 căsuțe de tip familial, precum și trei tineri care au peste 18 ani, care au părăsit sistemul de protecție, dar muncesc și sunt găzduiți în cadrul garsonierelor puse la dispoziție de fundație.

„Doamna ministru Natalia Elena Intotero a fost extrem de încântată de calitatea serviciilor oferite copiilor și tinerilor, de atelierele de dezvoltare a abilităților și talentului nativ din fiecare copil, a stat de vorbă cu copiii, cu personalul dedicat acestora, iar apoi a ținut să discute cu conducerea așezământului, cu conducerea și reprezentanții DGASPC Suceava cu privire la problemele cu care se confruntă pe partea de protecție a copilului și cu privire la eventuale propuneri de modificări legislative, de la specialiștii care lucrează în cadrul serviciilor sociale, direct cu copiii. Întâlnirea s-a încheiat cu promisiunea de a reveni într-o vizită de câteva zile în mijlocul copiilor și specialiștilor și de a analiza orice propunere care vine din practică și care este în interesul superior al copilului, pentru a crea cadrul legislativ care să conducă la aplicarea de politici sociale coerente și aplicate în interesul superior al copilului”, a transmis purtătoarea de cuvânt a DGASPC Suceava, Nicoleta Daneliuc, expert superior.

O delegație condusă de Natalia Elena Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, s-a întâlnit și cu Niculai Barbă, vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava, cu Alexandru Moldovan, prefectul județului Suceava, cu conducerea DGASPC Suceava și alte oficialități județene, cu ocazia recepționării produselor din rezerva de stat a țării, ce vor ajunge la 290 de copii și tineri din sistemul de protecție.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Familiei a stat de vorbă cu mamele din Centrul Maternal Suceava și cu tinerii și copiii de la Așezământul Rădăuți.
 Vizualizări articol: 409 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministrul Familiei a stat de vorbă cu mamele din Centrul Maternal Suceava și cu tinerii și copiii de la Așezământul Rădăuți0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei