Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 feb 2024 - Anul XXIX, nr. 41 (8570)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,596 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Consiliul Județean Suceava va primi gratuit de la Ministerul Apărării fotografiile aeriene ale întregului teritoriu administrativ al județului

Marţi, 20 Februarie 2024 (12:46:27)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consilierii județeni au votat în unanimitate, în ședința de marți, încheierea unui protocol de colaborare cu Ministerul Apărării Naționale pentru obținerea cu titlu gratuit a ortofotoplanurilor realizate pentru teritoriul administrativ al județului Suceava de către Agenția de Informații Geospațiale a Apărării „General de divizie Constantin Barozzi”. Este vorba despre fotografiile aeriene în format digital, realizate în perioada 2010-2030. MApN a executat servicii de aerofotogrammetrie și a realizat ortofotoplanuri pentru digitizarea și actualizarea Sistemului de Identificare a parcelelor agricole pentru Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale în perioada 2021-2030. Șeful administrației județene, Gheorghe Flutur, a precizat că ortofotoplanurile realizate pentru teritoriul administrativ al județului Suceava, de către Ministerul Apărării Naționale, pot fi puse la dispoziția Consiliului Județean Suceava, gratuit, la cerere, în baza unui protocol încheiat între cele două instituții.

Un protocol similar a mai fost încheiat în iulie 2019, care a fost valabil până la data de 31 decembrie 2020.

Flutur a precizat că în baza noului protocol Consiliul Județean Suceava va putea beneficia de ultimele ortofotoplanuri realizate după zborurile aerofotogrametrice executate în perioada 2018-2020. Acestea sunt necesare pentru activitatea curentă desfăşurată în cadrul Direcției Arhitect Șef din cadrul Consiliului Județean Suceava, care presupune vizualizarea amplasamentelor pentru lucrurile care urmează a se executa în procesul de autorizare, pe ortofotoplanuri cu ani diferiți de editare, pentru a se cunoaște istoricul/evoluția în timp a terenului.

„Dat fiind faptul că în activitatea de amenajare a teritoriului și urbanism, Consiliul Județean asigură printre altele și constituirea, întreținerea, extinderea și dezvoltarea bazei de date urbane și teritoriale standardizate și compatibile, care să fie utilizate la fundamentarea deciziilor, utilizarea ortofotoplanurilor cu ani diferiți de editare, împreună cu informațiile din bazele de date GIS deținute, va asigura un cadru optimizat în luarea deciziilor”, a arătat Gheorghe Flutur.

Conform protocolului, Consiliul Județean are obligația să nu utilizeze ortofotoplanurile puse la dispoziţie în scopul obţinerii de avantaje economice sau comerciale, directe sau indirecte și să nu le transmită altor persoane, cu excepția autorităţilor administrației publice locale din comune, orașe și municipii situate pe raza județului Suceava, cu titlu gratuit sau oneros, spre utilizare sau în oricare alt scop.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consiliul Județean Suceava va primi gratuit de la Ministerul Apărării fotografiile aeriene ale întregului teritoriu administrativ al județului.
 Vizualizări articol: 1544 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Consiliul Județean Suceava va primi gratuit de la Ministerul Apărării fotografiile aeriene ale întregului teritoriu administrativ al județului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei